Perdre dos punts a l'últim moment fa mal. I això és el que li va passar ahir a la Unió, que va veure com el Santboià li aconseguia empatar (2-2) en el darrer tram amb un gol d'Isaac Burgos (89'). Tot i les nombroses baixes (Ricard Ferrer, Fageda, Moñino, Serra, Ureña, Borja i Micaló, lesionats, i Marc Vilà, sancionat) la Unió va saber plantar cara i, sobretot, demostrar la seva qualitat tot i les adversitats. I és que només començar els d'Arnau Sala van encaixar un autèntic gerro d'aigua freda, quan amb només un minut de joc, el visitant Erencia obria la llauna després d'introduir l'esfèrica al fons de la xarxa amb el cap. Però els figuerencs es van refer per capgirar el marcador, i fins i tot van tenir opcions de destrossar el rival, però una acció dubtosa amb caiguda de Teixi dins de l'àrea (70') i la vermella a Busquets (81') van ser massa obstacle per als unionistes.

Amb tot, mereix tot el respecte l'empat final del Figueres. Amb el 0-1 inicial, la Unió va créixer. I la recompensa no es va fer esperar. Els altempordanesos van posar l'1-1, en un llançament de falta des de la frontal de Cornellà que va rebotar en Pol Compte i va desorientar el porter quan la pilota va enfilar porteria en el minut 10 de partit. El Santboià, partidari de deixar jugar, va pagar molt cara una greu badada d'un dels seus defensors, que en una cessió enrere amb el cap a Quintanas va regalar la pilota a Crous, que seguia l'acció i a qui no li va tremolar res per fer el 2-1 sense oposició (15'). Fet el més complicat, als de casa els va faltar sentenciar. D'ocasions no en van faltar, però el gol no va arribar, ni abans ni després de la represa. I malauradament al 89', Vilatenim va quedar en silenci. Autèntic gerro d'aigua freda quan el visitant Isaac Burgos va aconseguir posar l'empat definitiu, 2-2.