El Bayern Munic de Pep Guardiola va guanyar sense aixafar un Barcelona experimental i compost gairebé exclusivament pels futbolistes del planter, que es van defensar davant un conjunt, el bavarès, que va ser dominador en tot moment i que malgrat la seva gran superioritat física va deixar el marcador en un curt però alhora clar 2 a 0.

L'argentí Lionel Messi era l'únic pes pesant del vestidor blaugrana que ahir va ser titular a l'Allianz Arena. L'atacant, ni tan sols va jugar els 90 minuts, mentre que Guardiola va demostrar que té un bon grapat de peces per escollir, repartint temps per als seus millors homes, conscient també que no es tractava d'un amistós qualsevol.

L'exentrenador blaugrana va mostrar la seva ambició per renovar el Bayern de Munic, campió de la Bundeslliga i també de la Copa d'Europa, movent les posicions dels seus jugadors d'un equip en el qual Philipp Lahm i Mario Mandzukic es van convertir en els autors dels seus dos gols.

Els suplents i els menys habituals del Barça van plantar cara en tot moment en el mateix escenari on, uns mesos enrere, l'equip català es va enfonsar amb els seus titulars en l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions (4-0).

El domini és dels locals

El Bayern va sortir dominant des dels primers minuts del partit, per molt que Messi va intentar impressionar amb un primer xut a porta al mig minut de l'inici del partit. L'intent va ser estèril, ja que el seu llençament va marxar desviat a fora de la porteria de Neuer. Els locals van seguir atacant, gairebé sense deixar anar la pilota, i les jugades es van anar succeint, amb un Thiago omnipresent i Robben i Ribéry molt endollats a les seves bandes.

Lahm es va apuntar el primer gol, d'un cop de cap al quart d'hora, mentre que Sergio Roberto va tenir a mà l'empat, uns minuts després. Amb avantatge en el marcador, el Bayern semblava més centrat a assemblar-se al Barcelona dels temps de Guardiola, pel que el control de la possessió era dels locals sense discussió. Adriano va frenar Robben i va impedir el segon gol del Bayern, mentre que Messi va enviar al cel un xut de falta, des de 35 metres, en l'única oportunitat clara de gol abans d'abandonar el terreny de joc.

Guardiola va canviar pràcticament tota la seva formació, entre la pausa i els primers minuts del segon temps, d'acord amb la seva filosofia de practicar la rotació. A la banqueta blaugrana, el tècnic Jordi Roura havia renovat ja al complet els seus només iniciar-se la represa.

Va ser l'hora perquè sobre la gespa es veiés un Barça desconegut, amb la presència de futbolistes del planter, que van aguantar com van poder les envestides dels locals, donant una imatge més que acceptable i només cedint en els últims minuts, quan Mandzukic va sentenciar amb un gol a boca de canó davant la impotència d'Oier.

Un 2-0 final en la primera posada en escena d'un Barça que encara no ha paït la retirada de Tito Vilanova. Durant els propers dies, amb l'arribada de Gerardo Martino a la direcció de la plantilla, serà quan els blaugrana començaran a agafar cos, la forma i el ritme. La següent prova serà aquest proper dissabte davant el Valerenga, un duel que commemorarà el centenari del club noruec.