El CPA Girona i el CPA Olot ja han posat rumb a Colòmbia per participar la matinada de dissabte a diumenge que ve (01.00) en una nova edició del Mundial de patinatge en la modalitat de grups de xou. Els garrotxins, de nou favorits al títol, opten a la seva novena medalla d'or en un Campionat del món; per la seva banda el Girona debutarà en la màxima competició després d'haver fet un pas endavant aquesta temporada amb el tercer lloc al campionat d'Espanya i el quart a l'Europeu.

Que el Mundial es disputi a més de 8.800 quilòmetres ha tornat a ser un gran handicap a l'hora d'organitzar les expedicions. A Olot van crear la iniciativa "Posa el teu granet pel Mundial", per trobar fons i finançar part del viatge; a Girona, per la seva banda, van obtenir 6.000 euros de patrocini a travès d'un concurs organitzat per l'empresa Citylift, a banda de fer també campanyes diverses per trobar els diners necessaris per viatjar a Colòmbia. Es calcula que els costos es situen en els 45.000 euros per cada club.

El CPA Olot defensarà a Cali el títol que va obtenir l'any passat a Reus. Ara l'equip de Ricard Planiol presenta la coreografia Sobreviure, que fins ara ha guanyat els campionats de Girona, Catalunya, Espanya i Europa. Fent i desfent, per la seva banda, és la proposta de Nuri Solé i el CPA Girona, un ball que els va valer el bronze al campionat d'Espanya i el quart lloc a l'Europeu, gràcies al qual han pogut participar al Mundial.

L'expedició del Girona va viatjar ahir. La tinent d'alcalde d'esports i educació, Isabel Muradàs, així com el gerent de Citylift, Cayetano Pérez, i el president de la Federació gironina de patinatge, Josep Badia, van acomiadar el grup al matí al pavelló de Palau abans d'anar en autobús fins a Barcelona per agafar el vol. El CPA Olot va volar diumenge i ahir ja estava instal·lat a Cali. Nuri Solé, entrenadora del Girona, deia que el seu objectiu és "gaudir de l'experiència" sense amagar que somien estar entre les cinc primeres. L'Olot, tot i la competència del Reus i dels equips italians, és candidat al títol.