EFE/DdG vitòria

n El davanter de l'Espanyol Gerard va rescatar ahir el seu equip en un partit gris disputat a Mendizorrotza davant l'Alabès que va acabar amb 0-1 a favor dels visitants. L'equip català es va emportar un partit travat i amb poques ocasions gràcies l'encert de l'atacant blanc-i-blau, que va esmenar el seu error amb un gol poc després de veure com Fernando Pacheco li aturava un llançament de penal.

El duel va arrencar amb els dos equips sense concedir gaire espais al seu rival i sense cometre excessius riscos, fins que Fernando Pacheco va haver d'intervenir en el minut 9 per enviar la pilota a córner després d'una centrada de Jurado que es va enverinar cap a la porteria local. El matx va anar agafant ritme amb el pas dels minuts i Víctor Camarasa va gaudir de la millor ocasió fins al moment per l'Alabès. En el minut 21 la pilota va arribar a Deyverson al segon pal, que la va cedir de cap al futbolista valencià, qui va inventar una xilena amb la qual no va poder superar Diego López. Una altra gran ocasió va estar al cap del brasiler Deyverson al 24, quan va rematar una passada perfecta de Kiko Femenía, però picant la pilota en excés.

No obstant això, la millor ocasió del partit la va tenir el visitant Reyes en un llançament de falta des del llindar de l'àrea que es va estavellar al travesser. A partir d'aquell moment, l'Espanyol va agafar la batuta del duel i, tot i que va combinar millor i amb atacs més llargs, l'Alabès va poder aguantar ben plantat en defensa.

Als primers compassos del segon temps, els dos equips amb prou feines van ser capaços d'aconseguir generar perill. El duel s'encallava i les targetes grogues s'encadenaven. Els locals van començar a estirar-se i van ser capaços de culminar diverses jugades amb cara i ulls, però sense inquietar el porter de l'Espanyol.

Al minut 67, el col·legiat Melero López va anul·lar amb encert un gol de Deyverson, que va empènyer la pilota a la xarxa, després d'una gran passada d'Alexis.

Quique Sánchez Flores i Mauricio Pellegrino (aquest últim des de la graderia per estar sancionat) van començar a moure les banquetes a la recerca de la reacció dels seus equips, perquè cap no ha trobat solucions per anotar el primer gol.

Apareix Gerard Moreno

Quan quedava poc menys d'un quart d'hora per al final, l'àrbitre va assenyalar penal a favor de l'Espanyol per mà d'Alexis dins de l'àrea, però Fernando Pacheco va endevinar les intencions de Gerard Moreno i el marcador no es va moure (0-0). Malgrat tot, el conjunt català va continuar creant perill fins aconseguir el gol. El mateix Gerard Moreno es va refer del seu error des dels onze metres i al minut 80 va rematar de manera impecable amb el cap un servei de córner servit per Piatti. L'Alabès no es va arrugar i es va llançar per totes buscant l'empat. La va tenir Zou Feddal, però el marcador ja no es va moure.