A aquestes altures de la pel·lícula, guanyar significa respirar un xic més tranquil però patir una relliscada, vol dir complicar-se encara més la vida. Així encara el duel d'avui l'equip d'Oriol Alsina, que necessita recuperar més aviat que tard aquelles armes que en temps passats el feien invencible. És a dir, la intensitat i el no donar mai una pilota per perduda. El Llagostera ja ha passat pàgina de la golejada encaixada en l'última jornada al Miniestadi (4-0) i ara centra tots els esforços en la final d'aquesta tarda davant el Sabadell.

La permanència dels del Gironès en el tram final de Lliga passa per Palamós on els d'Alsina hi disputaran cinc dels vuit partits que resten. Els gironins estan obligats a repetir un resultat com el darrer que va disputar a l'estadi palamosí, quan fa quinze dies es va imposar a un altre rival directe, en aquella ocasió al Gavà (1-0). El contrincant d'aquesta tarda dels blaugrana és un Sabadell que no viu, precisament un moment destacat. Els arlequinats fa cinc partits que no guanyen i lluny de la Nova Creu Alta han sumat 13 dels 45 punts en joc. Alsina, sap que arriba l'hora de la veritat i per això fa una crida al jugador número 12. «Encarem el partit amb moltes ganes i esperem que vingui molta gent a animar el Llagostera perquè és una ajuda i una motivació extra per a l'equip». L'entrenador d'Arenys de Mar, afegeix que «si hi ha un bon ambient de futbol serà més fàcil per a nosaltres i més difícil per al Sabadell. Això ho sabem bé perquè ens hi trobem quan juguem a fora».

Tenint en compte l'enorme dificultat de resoldre favorablement els partits a domicili -només dues victòries a Gavà i Sabadell- els llagosterencs saben que assegurar els tres punts en els cinc últims partits a Palamós i davant rivals directes, resultarà determinant de cara a evitar caure al pou de la classificació. En el partit de la primera volta els gironins es van imposar per un concloent 0 a 3, en la que va ser la primera victòria a fora dels d'Alsina.

El duel d'avui tornarà a ser especial per al pitxitxi del Llagostera, Manel Martínez, (13 gols), el davanter cedit pel Girona va explotar a les files arlequinades la temporada passada, fet que va propiciar el seu fitxatge pel club de Montilivi. Els locals tenen les baixes de Jon Ander Felipe, Álex Colorado i Pablo Sánchez, mentre que Pitu Comadevall, amb una microruptura, té complicat ser-hi malgrat que no està descartat

De la seva banda, el Sabadell recupera el capità Juanjo Ciércoles però arriba a Palamós sense els lesionats Gai Assulin, Migue García i Diego Peláez, i amb el dubte del central Lucas Viale, tots ells titulars indiscutibles.