El Barça està obligat a no fallar en la seva visita al Las Palmas (20 h) si vol mantenir el pols pel títol de lliga amb el Reial Madrid, que a la mateixa hora rep el Sevilla. El conjunt blaugrana és líder provisional del campionat, empatat a 84 punts amb el Reial Madrid, però amb un partit més que el conjunt blanc. En cas de guanyar a les Illes Canàries s'asseguraria, amb independència del resultat de l'etern rival, mantenir-se amb opcions al títol fins a l'última jornada, quan rebrà l'Eibar al Camp Nou i el Madrid visitarà el Màlaga a La Rosaleda.

Per enfrontar-se al Las Palmas, Luis Enrique no podrà comptar amb els lesionats Piqué, Mathieu, Aleix Vidal, Rafinha, ni tampoc amb Sergi Roberto, sancionat. Sense lateral dret natural i sense un central titular, el panorama en defensa es complica i per aquest motiu Luis Enrique ha convocat el central del filial Marlon, a més del migcampista Aleñà. No hi ha dubtes al mig camp i en atac, on el tècnic asturià sortirà amb l'equip de gala.

L'equip blaugrana s'enfrontarà a un conjunt canari ferit després de tres derrotes seguides i que és una capsa de sorpreses, capaç del millor i del pitjor, perquè després d'un notable paper en gran part de la temporada el seu final de curs està sent decebedor. Serà l'última oportunitat perquè Las Palmas es reconciliï amb la seva afició, el dia en què Quique Setién s'acomiadarà a casa d'uns seguidors que fins no fa moltes jornades demanaven a cor la seva renovació. El tècnic càntabre recupera Jesé i Kevin-Prince Boateng després de complir les seves sancions. El primer, exjugador del Reial Madrid, serà un dels futbolistes grocs més motivats, en confessar el seu desig de marcar algun gol i privar del títol de la lliga el Barcelona, a favor de l'equip madrileny. Dani Castellano, Livaja, Tana i Vicente són baixa per lesió.

El Madrid mesura la seva eufòria

Reial Madrid i Sevilla protagonitzen una final de lliga per a l'equip de Zinedine Zidane en l'últim partit del curs a l'estadi Santiago Bernabéu (20 h), davant un rival que busca puntuar per segellar la quarta plaça. Tres jornades per al final de la lliga per al Reial Madrid, una més que el seu rival pel títol pel partit ajornat de Balaídos, i l'opció de cedir un empat. Són els números que té un equip que rep l'última visita de la temporada al Bernabéu, amb el dubte de la resposta en el físic al gran desgast de la Lliga de Campions. El tècnic francès podria fer rotacions, però les justes. Pepe, Carvajal i Bale són baixa per lesió. El Sevilla, per la seva part, vol esgotar les seves opcions d'arribar al tercer lloc.