Un bany a l'abast de tothom, fins i tot, al d'aquelles persones amb dificultats en la mobilitat. Aquesta és la iniciativa que està impulsant la Creu Roja. Des de fa diversos anys l'entitat solidària, amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, està intentant adaptar les platges catalanes per fer-les accessibles a les persones discapacitades o amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, s'està dotant les diferents platges amb les anomenades cadires amfíbies, preparades per facilitar l'accés a les platges i al bany a aquestes persones. Actualment, hi ha 18 platges de la costa gironina dotades amb aquest servei amb un total de 20 cadires disponibles. Platja d'Aro, per ara, és la població que en té més amb sis exemplars repartits per les seves platges. La resta es poden trobar a Palamós, Palafrugell, Portbou, Llançà, Roses, Pals o Sant Felliu de Guíxols.

Es tracta d'unes cadires, com indica el seu nom, fabricades especialment per facilitar l'accés tant a la sorra de la platja com al mar de les persones amb mobilitat reduïda. Els materials de les cadires permeten la flotabilitat, de manera que el vehicle es manté totalment estable dins de l'aigua. De tota manera, les persones que vulguin utilitzar-les han de demanar l'ajut dels treballadors de la Creu Roja, ja que sempre hi ha d'haver la supervisió d'un d'aquests efectius en el moment del bany. A més, és obligatori que les persones que les utilitzin portin l'armilla salvavides posada. Les cadires són per a tothom que les necessiti, només hi ha una limitació, que és el pes. La persona no pot pesar més de 130 quilograms.

El 2007 hi va haver 314 intervencions per part de Creu Roja per atendre la sol·licitud del servei de les cadires amfíbies i l'any passat, 250, tot i comptar amb una cadira més. A més de les cadires, moltes de les platges gironines compten amb passeres adaptades, serveis adequats per accedir-hi amb cadires de rodes i també hi ha a la disponibilitat dels banyistes crosses amfíbies. Aquestes crosses estan destinades a les persones amb dificultats de mobilitat, però que no necessiten exactament la cadira amfíbia. Tenen una base inferior més àmplia, que facilita el seu ús a la sorra, i el seu material de fabricació fa possible que surin a l'aigua.