La cervesa se sol relacionar més amb el bar que amb el restaurant, però el Patronat de Turisme de la Costa Brava s'ha proposat obrir nous camins i ha recollit, en una guia, receptes de la gastronomia gironina «maridades» amb San Miguel. Cuiners gironins participen en la proposta.

Un foie a la planxa sobre gelée de cervesa Selecta i salsa de poma de Sant Pere. Una San Miguel 0,0% poma amb brandada de bacallà. Un xai de dues coccions amb poma i cremós de patata. A banda del seu ingredient clau, la cervesa -en aquest cas, de la marca San Miguel-, hi ha sis receptes que tenen quelcom més en comú: totes han estat elaborades amb productes autòctons de la Costa Brava i formen part d'un receptari elaborat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'empresa San Miguel. La vessant creativa ha anat a càrrec dels diferents col·lectius de cuina de la Costa Brava, i d'aquesta manera es vol continuar explotant el Centenari d'aquesta marca, que se celebra des de 2008.

La guia porta per títol La Costa Brava i San Miguel. Receptes maridades amb cervesa, i ha comptat amb la col·laboració de la Cuina de l'Empordanet, la Cuina del Vent, Girona Bons Fogons, Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany i Joves Cuiners, que han creat un plat amb productes de la seva zona i l'han maridat amb alguna de les cinc varietats de cervesa San Miguel, marca que patrocina l'activitat. El resultat són menús frescos i originals per fer front a les calors de l'estiu.

Arròs de Pals i garoines

La coordinació de tot plegat ha anat a càrrec del cuiner Oriol Blanes, de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà. L'objectiu és poder donar a conèixer, encara més, la cuina que es pot degustar a les comarques gironines. El resultat són sis propostes molt variades que utilitzen productes com l'arròs de Pals, les garoines, la botifarra negra i la poma de Sant Pere, entre altres elements.