El castell de focs d'artifici que va tenir lloc la nit del diumenge a Blanes va ser tot un espectacle: bo per a alguns i dolent per a altres.

Les edificacions properes a la roca de Sa Palomera -emplaçament des d'on es disparen els petards del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava- van patir les conseqüències d'un espectacle pirotècnic caracteritzat per una potència sonora mai vista ni escoltada a Blanes. Gairebé una desena de vidres de portes i finestres d'almenys cinc edificis propers a Sa Palomera es van trencar. Els vidres no van aguantar l'ona expansiva provocada per les repeticions sonores, segons va explicar el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy. El trànsit de persones de la zona on es van produir els danys materials està prohibit, ja que està dins de la zona de seguretat.

«Va ser com la guerra», va exclamar Concepció, treballadora del restaurant Can Ton (ubicat davant de Sa Palomera). La dona explica que mai s'havien trencat els vidres per culpa dels focs artificials. «Estàvem sopant dins del restaurant quan feien els focs perquè després hem de treballar. És normal que la casa tremoli, però ahir va ser exagerat i algun objecte va impactar amb la persiana del restaurant i es van trecar els vidres de dues portes i d'una finestra», comenta Pau Castanyer, també cambrer de Can Ton. Els danys materials van a càrrec de l'assegurança de l'empresa pirotècnica. «Però nosaltres teníem set taules reservades i vam haver de tancar el bar, aquests diners no ens els torna ningú», lamenta Concepció. D'altra banda, quan la veïna Maria Teresa Torres va arribar a casa després de veure els focs es va trobar que la porta ja no tenia vidres i un altre veí afectat, Ferran Rodríguez, va admetre que «l'efecte dels focs era tan brutal que em vaig haver d'amagar en una habitació».

Per la seva banda, el regidor de Fires i Festes de Blanes, Fernando Gómez, va restar importància als desperfectes i va destacar que «van ser 21 minuts d'una traca contínua molt espectacular». Aquesta opinió contrasta amb la del cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, que va definir l'espectacle pirotècnic de la nit del diumenge com una «novetat, una exageració sonora i un dels castells de focs més forts que he sentit mai». «Estudiarem la possibilitat de restringir els decibels dels petards», va afegir el responsable de Protecció Civil.