La 46ena edició de la travessia de les Medes a l'Estartit va sumar ahir un nou èxit de participació amb 628 nedadors que la van completar, vinguts d'arreu de Catalunya, tant de clubs com independents. Una xifra que mostra la bona salut d'aquesta prova que té limitat el nombre de participants a 700, quota que es va aconseguir en tan sols tres dies i mig des que se'n va obrir la inscripció, segons van precisar des del Club Nàutic Estartit, organitzador de la travessia. El guanyador absolut fou Adrià Muñoz Illana, del Club Natació Terrassa, amb una marca de 18 minuts i 24 segons: temps notable malgrat els impediments que els participants van afrontar en aquesta edició: corrent del nord i algunes meduses just abans de l'entrada a la bocana del port. El primer gironí fou el banyolí Jordi Robirola, tercer a la classificació general.

La jornada va començar d'hora pel Club. A les set del matí, van iniciar el muntatge de les boies a les Medes (punt de sortida) i a l'entrada de la bocana del port i la Platgeta (arribada final), en el que és un recorregut d'uns 1.500 metres. No obstant això, i com va indicar el president de l'entitat, Jordi Ponjoan, durant l'entrega de trofeus, alguns dels nedadors van ampliar el recorregut com a conseqüència del corrent marí de nord que els empenyia cap al sud, fins al punt que els controladors els van advertir que no anaven pel bon camí.

Com a novetat respecte dels anys anteriors, el Club Nàutic va disposar simultàniament quatre embarcacions per transportar els participants fins al punt de sortida, de manera que l'espera dels primers que van desembarcar a l'aigua va ser molt més curta que en les passades edicions.

I des de la zona de l'embarcador de la Meda Gran, els nedadors van iniciar la travessia que cadascú va completar en la mesura de les seves possibilitats atès el caràcter lúdic amb el qual participen la majoria de nedadors.

Ja en les primers braçades es va fer evident el corrent i un lleuger onatge. Tot i això, els participants van anar fent, més o menys desviats, sense cap pedra en el camí. Fins a la zona d'entrada de la bocana, on els temors que alguns expressaven abans de començar la prova sobre la possible presència de meduses es van fer reals. A l'arribada, tothom comentava com les havien trobat i intentat evitar. Alguns no ho van aconseguir i van ser atesos pel DYA per petites irritacions, res considerable. També hi va acudir Jordi Robirola, que va fer un temps de 20 minuts i 44 segons. Laura Roldán, amb 21 minuts i 19 segons, va ser la guanyadora absoluta en categoria femenina.

L'any que ve, la travessia s'acostarà un pas més a la cinquantena edició, mostra de la consolidació i carisma de la prova, convertida en una cita estival ineludible dels amants de la natació al litoral català.