"Voldran repetir, els senyors?". La cambrera surt a la terrassa del restaurant del càmping Castell Mar, just al costat de la platja de la Rubina (Castelló d'Empúries), per comprovar si els plats dels comensals estan buits. A qui es dirigeix, però, no és a les dues noies que s'estan menjant una pizza, sinó als gossos que les acompanyen i que han degustat un menú especial per a ells. I és que aquest càmping va obrir ahir el primer restaurant de l'Estat amb un menú per a gossos, amb preus que oscil·len entre els dos i els cinc euros. La carta que ofereixen inclou des de diferents tipus de granulats fins a croquetes, llaunes i l'opció de seguir la dieta Barf, que defensa l'alimentació crua per a gossos.

La platja de la Rubina, situada dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, és una de les dues úniques de Catalunya que permet l'entrada de gossos. I a tot l'Estat espanyol, només n'hi ha quatre. Segons explica Jordi Sargatal, director general del Grup Mascort -al qual pertany el càmping-, l'any passat es va trobar que li van venir sis clients amb sis gossos procedents de la platja per dinar. Un d'ells li va preguntar si tenien menjar per a gossos, i en aquell moment se li va acudir la idea: "Vaig pensar que seria divertit crear un menú per a gossos, perquè la gent pogués demanar-lo en cas que no portessin el menjar de casa", assenyala Sargatal. Tenint en compte que en aquests moments hi ha unes mil persones allotjades al càmping i 60 gossos, Sargal confia que la iniciativa pot tenir èxit.

"Tots sabem que és difícil poder accedir a un restaurant amb un gos", assenyala Saragatal. Fins ara, el restaurant del Castell Mar deixava entrar aquests animals i els oferia un bol amb aigua, però el nou menú per a gossos ha suposat un pas endavant i ara compten amb una carta variada per a animals de totes les edats, ja que fins i tot tenen un menú infantil per a cadells.

L'objectiu és, segons l'impulsor de la proposta, "crear un ambient tranquil on gossos i amos se sentin com a casa", en un moment en què hi ha una demanda creixent de propietaris de gossos que volen passar les vacances amb els seus animals de companyia.

En els darrers dies, indica Sargatal, ja han rebut moltes trucades de gent a qui li ha fet gràcia la idea. "No sé si hi haurà gent que faci el viatge expressament fins aquí per provar el menú de gossos, però ?esperem que els que siguin per aquí s'animin a provar-ho", explica.

La iniciativa del Càmping Castell Mar compta amb el suport de l'associació en defensa dels animals Canae de Figueres. De fet, diversos representants de l'entitat van participar ahir en la presentació del nou restaurant, de manera que alguns dels animals que tenen acollida van ser els primers a tastar la nova carta, amb un evident entusiasme.

El Càmping Castell Mar està dins del Parc dels Aiguamolls de l'Empordà, i es caracteritza per estar compromès amb el medi ambient i per mostrar una sensibilitat especial pels animals de companyia. El càmping forma part del grup Mascort, propietari també del Càmping Castell Montgrí i del complex Jocs a l'Estartit, que inclou un parc d'atraccions, un restaurant i l'Espai Empordà Natura.