Més de mig milió de persones van assistir entre dijous i diumenge al 44è Concurs Internacional de Focs de Blanes, estrella de la festa major del poble. L'alcalde, Josep Marigó, va explicar que es tracta d'una xifra similar a la dels anys anteriors, i va indicar que s'estan plantejant incrementar-ne la durada de quatre a cinc dies degut al gran benefici econòmic que comporta per a la població.

"De mica en mica, l'Ajuntament ha de fer l'esforç d'anar recuperant els dies que acostumava a tenir aquest acte, que abans eren set", va recordar l'alcalde. Durant els darrers anys, a causa de la crisi econòmica, el consistori va haver d'anar retallant el nombre de dies del concurs, tot passant de set a sis i, posteriorment, a quatre. "Tant de bo l'any vinent puguem tenir un dia més, perquè el concurs suposa una revifalla econòmica per a la ciutat", va assegurar Marigó.

Durant la primera nit, més de 100.000 persones es van reunir a la platja de Blanes per admirar els colors de la pirotècnia Tomás de Castelló, guanyadora del famós concurs en tres ocasions. Tot i això, la nit en què hi va haver més afluència de públic va ser la del dissabte, amb 250.000 espectadors. I precisament va ser aquesta mateixa vetllada quan es va produir l'únic esdeveniment que va enfosquir l'èxit aconseguit en aquesta edició: l'avaria en el sistema de comandament informàtic que va patir la pirotècnia Zaragozana. Aquest sistema permet programar les seqüències de llançament dels diferents focs i trams de l'espectacle, però davant de l'imprevist el grup va haver de fer-ho manualment, cosa que va deslluir el seu espectacle. En principi, la Comissió Tècnica del Concurs de Focs estudiarà el cas i decidirà si s'imposen sancions a aquesta empresa aragonesa. "S'ha de valorar si es tracta d'una cosa fortuïta o si s'hauria pogut prevenir" va comentar Marigó. Avui, el jurat del concurs té previst fer públic quina és la pirotècnia guanyadora d'aquesta edició.