Blanes celebra aquesta setmana la Festa dels Copatrons -Sant Bonós i Sant Maximià-, que per tercer any consecutiu està organitzada conjuntament per l'Ajuntament i Acció Cultural Es Viver. La celebració de l'Aplec de l'Amor -suspès per pluja durant la Festa Major- amb un concert a càrrec de Deudeveu, havaneres, sardanes i animació infantil seran les activitats més destacades del cartell.

En aquesta ocasió, el pressupost per a l'organització és de 12.000 euros, un 20% més que al 2013. Si bé tradicionalment la Festa dels Copatrons ha tingut sempre un caràcter popular, amb un gran nombre d'activitats d'arrel tradicional, en els últims temps s'hi han anat incorporant diverses novetats. En l'organització, a banda del consistori i Es Viver, també hi col·laboren l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, la Colla Gegantera, els Manaies de Blanes, l'Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i el grup Nabac.

Després de la travessia popular al port que es va fer diumenge, el gruix d'actes tindrà lloc entre dijous i diumenge. Una de les principals novetats serà el Concert Jove que es farà divendres a la nit a la plaça dels Dies Feiners, amb l'actuació, primer, del grup local Loco Live, que ofereix versions de The Ramones, i tot seguit La Terrasseta de Preixens, una formació de rumba patxanguera amb ritme i bon humor.

A més, per segon any consecutiu també hi haurà havaneres per inaugurar la festa, el dijous 21 al Bancs dels Músics del passeig marítim. En aquest cas, els encarregats de posar-hi la música seran Els Pescadors de l'Escala, que estaran acompanyats d'un cremat.

De la mateixa manera, també per segon any seguit hi haurà un espectacle d'animació infantil que tindrà lloc el dissabte a la tarda a càrrec del grup Els Xancleta. Els més petits podran disfrutar-lo a l'indret on, durant la Festa Major, hi havia l'escenari infatil, al passeig de Mar, darrere el monument a Joaquim Ruyra. Finalment, una altra activitat destacada sean les audicions de sardanes: n'hi haurà dues, una dijous al vespre amb la Cobla Ciutat de Girona, que tocarà al Passeig del Mar, i diumenge amb la Cobla Palafolls, al Banc dels Músics del passeig del Mar.

Les activitats més populars de la Festa dels Copatrons, tanmateix, són aquelles d'arrel tradicional, que reforcen la seva història i el seu caire més popular. D'aquesta manera, dijous al vespre hi haurà l'anunci de l'inici de festa amb un pregó itinerant, i el divendres a la nit una cercavila popular a través del nucli històric.

Dissabte se celebrarà un dels esdeveniments més populars: la Cursa de Córrer el Cos, que començarà amb una cercavila abans que surtin els dos gruixos de corredors (infantil i adults). El lliurament de premis es farà al punt d'arribada, a la plaça de l'Església.

Diumenge, l'activitat es reprendrà amb un dels actes més arrelats a la història marinera de la vila: la tirada de l'art a les vuit del matí. Després hi haurà cercavila i el bateig del nou gegantó, que s'ha inspirat en els Manaies de Blanes. Tot seguit hi haurà un Ball de Plaça, una vermutada al migdia i un dinar popular davant del Csal La Cooperativa.