Han passat només quatre anys d'ençà que, el 2011, un jove però enèrgic James Arthur va conquistar el jurat de la versió anglesa del programa The X Factor amb una adaptació acústica de la cançó Young de la jutge Tulisa Contostavlos. Des de llavors, aquest cantautor de Middlesbrough -que a més es va proclamar guanyador de la novena edició del xou de talents musicals- ha crescut no només en potència vocal, sinó en confiança i proximitat amb el seu públic, que dissabte a la nit va acudir fidel al concert que va oferir al Festival de Cap Roig.

Durant poc més d'una hora i quart, el cantant anglès va ser capaç de fer tremolar tot un escenari entregant-se en cos i ànima a cadascuna de les seves cançons. Guarnit amb una gorra i una jaqueta de cuir tot i la forta xafogor que feia a Calella de Palafrugell, Arthur va iniciar el seu recital amb Yntsly. Acompanyat per tres músics més -un baix, un bateria i un molt destacable guitarrista que va oferir uns quants solos memorables- el cantant britànic va seguir amb Bad Company, This is love i Faded. "Aquest concert és diferent. Molt tranquil. Pots menjar i fins i tot trucar als pares" bromejava l'artista, poc acostumat a tenir el seu públic assegut. Potser per això no va deixar d'insistir a fer alçar la gent de les localitats, animar-los a aplaudir i fins i tot apropar-se a saludar als entregats fans de les primeres fileres. "Tot el que importa és l'amor i la positivitat" destacava l'artista.

Sol a l'escenari, Arthur va interpretar I'm a liar amb una sensibilitat exquisida, talment com si xiuxiueges les paraules a cau d'orella a cadascun dels assistents.

El moment apoteòsic de la nit però, va arribar amb l'esperadíssim Impossible, el single que l'ha fet famós a tot el món. "Per això m'heu vingut a veure. Ho sé" somreia Arthur en complicitat amb el seu públic, que no va perdre l'oportunitat d'acompanyar-lo entonant la lletra del conegut tema.

Amb una potser excessiva tendència a rapejar, Arthur va interpretar amb intensitat altres cançons com Emergency, RecoverySuicide. Sense desaprofitar cap ocasió per fer broma l'artista va fer embogir els seus seguidors quan va preguntar: "Per què a Espanya la gent és tan sexy?". O "Vinc a Espanya i em toquen el cul" mentre un tècnic de so l'hi col·locava el micròfon. Curta però intensa, van tancar l'actuació Where my angels dare, Promise i Get Down, després dels quals James Arthur va tornar a l'escenari per dir alt i en català "T'estimo" mentre formava un cor amb les mans. "M'ho han ensenyat els responsables de seguretat" confessava el cantant entre els crits extasiats de les fans, que picaven de peus demanant més espectacle.

Poc queda doncs d'aquell noi tímid i de poques paraules que guitarra en mà i només amb la seva veu va ser capaç de conquistar tot el Regne Unit. Ahir, amb el tarannà propi dels grans artistes ho va tornar a fer enamorant Cap Roig.