L'espectacle que va oferir el 25 de juliol la Pirotècnia Accitana Maria Angustias li ha permès guanyar el 45è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava per tercera edició consecutiva. L'any 2013, l'empresa de Granada es va presentar al certamen blanenc per primera vegada i va guanyar el primer premi, que va tornar a obtenir l'any passat gràcies als impactants castells de focs que cada any compten amb el suport immediat del públic assistent.

El veredicte el van emetre ahir els membres de la Comissió Tècnica i el Jurat Popular a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes. Va ser precisament en aquest mateix indret on el passat dissabte al migdia el representant de l'empresa, Luis Pérez, va rebre de mans de l'alcalde, Miquel Lupiáñez, el trofeu que l'acreditava com a guanyador de l'edició del concurs del 2014.

Els focs dels granadins han estat els indiscutibles guanyadors del concurs amb un total de 8.378,57 punts. En segon lloc s'ha classificat la Global Focs-Caballer FX del País Valencià, que va disparar ?diumenge, amb 7.010,71 punts; la tercera plaça ha estat per la Fire Works Lieto de Nàpols, que ha obtingut 6.832,14 punts per l'actuació del divendres. Per acabar, en quarta posició s'ha situat Valecea Pir del País Basc, que ha sumat 4.253,57 punts per l'actuació de dijous passat.

Després de conèixer el veredicte, Pérez es va mostrar molt emocionat i va prometre tornar ?l'any vinent, en la 46a edició del certamen. De cara al pròxim any, s'està treballant per augmentar la duració del concurs o la dotació que rep cada pirotècnia.