Trobem la Joan llegint un llibre al passeig marítim de Calella de Palafrugell, intentant aprofitar la fresca del capvespre. Ja fa temps que és assídua d'aquest racó de la Costa Brava, que considera un equilibri perfecte entre turistes i l'essència catalana. S'estarà dues setmanes en un apartament.

Quant de temps porta venint de vacances a Calella?

És la sisena vegada que venim a la Costa Brava. El primer any ens vam estar en un càmping, vam llogar un cotxe i vam anar voltant per veure quins poblets hi havia. I ens vam enamorar de Calella. Per això, després de tres o quatre anys anant en càmpings, en els darrers anys hem llogat un apartament. Primer veníem amb els nostres fills, tot i que ja s'han fet grans i ara ja van pel seu compte.

Què és el que més els agrada de Calella?

L'ambient que hi ha. No és un poble fet per als turistes, sinó que és molt autèntic. És una barreja perfecta de diferents nacionalitats però alhora amb l'essència tradicional catalana.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Ens agrada molt fer snorkeling. També procurem fer un passeig cada dia fins als jardins de Cap Roig, i de tant en tant agafem un autobús i ens n'anem a visitar els pobles del voltant. Sovint anem a Palafrugell. Això és una altra cosa que ens agrada de Calella: tot està a prop, no necessites cotxe i et pots moure relativament bé amb transport públic.

Acostumen a moure's pels bars i restaurants de la zona, o cuinen a casa?

Sempre que podem ens agrada tastar coses noves. Aquí hi ha restaurants i bars que estan molt bé, i a un preu sorprenentment barat per nosaltres.

I tenen alguna crítica? Alguna cosa millorable?

[S'ho pensa] Ara fa dues setmanes estava a la sala d'espera del metge, a Anglaterra, i vaig veure en una revista un article titulat «Deu llocs de la Costa Brava que encara no coneixes». I allà parlava de Calella... això em va espantar, perquè és una revista que té molta tirada, fins i tot la donen amb alguns dels principals diaris, i em faria por que el «secret» de Calella s'acabés escampant massa, perquè llavors tot podria canviar.