El Museu de la Mediterrània de Torroella organitza el dimecres 5 d'agost un concert per a cobla que farà un repàs a la història dels grans compositors que ha tingut la vila. El concert anirà a càrrec de la cobla La Flama de Farners i comptarà amb la participació de la coral Anselm Viola per a la interpregació de la sardana Benvinguts a Torroella, de Francesc Batlle.

L'espectacle portarà per títol Compositors torroellencs, de manera que s'interpretaran sardanes que els compositors torroellencs han escrit al llarg del temps. El viatge s'iniciarà al segle XIX amb Pere Rigau, fundador de la cobla Els Montgrins, i que arribarà ins els compositors contemporanis del segle XXI. L'actuació estarà dirigida per Jordi Molina, torroellenc d'adopció, tenora i estudiós del món de la música de cobla.

El primer document on es relata una ballada de la «nova» sardana llarga diu que va ser a la plaça de Torroella l'any 1844. Aquest fet va marcar per sempre la història de la vila i el seu agermanament amb aquesta dansa i la seva música. Al llarg de 170 anys, de la vila han sorgit cobles de prestigi com Els Montgrins i la Caravana, i una llista de compositors de renom encapçalats per Vicenç Bou.