Més de mig segle estiuejant a St. Feliu

La Nora Segú i en Pierre Lefevre, residents a França, fa 55 anys que passen les vacances amb la seva família a la vila

31.07.2015 | 09:35
La Nora Segú i en Pierre Lefevre, amb la seva família i l´alcalde de Sant Feliu, durant el reconeixement.

Hi ha gent que cada any, quan arriben les vacances, es trenca el cap intentant decidir quina serà la destinació d'aquell any. Aquest no és el cas, però, de la Nora Segú i en Pierre Lefevre, que fa 55 anys -aviat és dit- que passen les vacances a Sant Feliu de Guíxols. Ahir, l'Ajuntament els va fer un reconeixement per la seva fidelitat a la vila.

Nora Segú és filla d'uns emigrants catalans que abans de la Guerra Civil es van instal·lar a França, ja que, a causa de la situació política, a Catalunya hi havia poca feina. Per això, moguts per la seva passió per la música, van decidir anar-se'n al país veí. Tot i això, la resta de la família es va quedar a Catalunya, amb qui han mantingut el contacte al llarg dels anys.

Per això, l'any 1960, van demanar a en Cosme, un oncle de la Nora, si els podia trobar un habiatge per llogar a la Costa Brava durant l'estiu. I així va ser, ja que van poder llogar unes habitacions per a ells i per als seus fills, Emmanuel i Jean Frederic. Posteriorment, durant uns anys, els pares de la Nora, Arseni i Aurora, passarien les vacances al pis superior.

Més endavant, la parella va decidir llogar un habitatge de dues plantes al carrer Guifré, juntament amb dues parelles més: en Paul i la Geneviève i i en Jean i la Pîerrette. Des de fa uns anys, finalment, la Nora i en Pierre passen les vacances als apartaments Gasela.

Acte de reconeixement

Ahir, el matrimoni, acompanyat d'un dels seus fills i els néts, va rebre de la mà de l'alcalde, Carles Motas, un llibre de la Costa Brava en 3D, una il·lustració i altres obsequis per agrair-los la fidelitat. L'exalcalde de Sant Feliu Antoni Juanals i la seva dona, Àngels Figueras, també van assistir a l'acte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema