Hi ha gent que cada any, quan arriben les vacances, es trenca el cap intentant decidir quina serà la destinació d'aquell any. Aquest no és el cas, però, de la Nora Segú i en Pierre Lefevre, que fa 55 anys -aviat és dit- que passen les vacances a Sant Feliu de Guíxols. Ahir, l'Ajuntament els va fer un reconeixement per la seva fidelitat a la vila.

Nora Segú és filla d'uns emigrants catalans que abans de la Guerra Civil es van instal·lar a França, ja que, a causa de la situació política, a Catalunya hi havia poca feina. Per això, moguts per la seva passió per la música, van decidir anar-se'n al país veí. Tot i això, la resta de la família es va quedar a Catalunya, amb qui han mantingut el contacte al llarg dels anys.

Per això, l'any 1960, van demanar a en Cosme, un oncle de la Nora, si els podia trobar un habiatge per llogar a la Costa Brava durant l'estiu. I així va ser, ja que van poder llogar unes habitacions per a ells i per als seus fills, Emmanuel i Jean Frederic. Posteriorment, durant uns anys, els pares de la Nora, Arseni i Aurora, passarien les vacances al pis superior.

Més endavant, la parella va decidir llogar un habitatge de dues plantes al carrer Guifré, juntament amb dues parelles més: en Paul i la Geneviève i i en Jean i la Pîerrette. Des de fa uns anys, finalment, la Nora i en Pierre passen les vacances als apartaments Gasela.

Acte de reconeixement

Ahir, el matrimoni, acompanyat d'un dels seus fills i els néts, va rebre de la mà de l'alcalde, Carles Motas, un llibre de la Costa Brava en 3D, una il·lustració i altres obsequis per agrair-los la fidelitat. L'exalcalde de Sant Feliu Antoni Juanals i la seva dona, Àngels Figueras, també van assistir a l'acte.