El reconegut tenor barceloní Josep Bros va sorprendre i emocionar els més de 500 espectadors que el passat diumenge van omplir l'Auditori Espai en l'inici del 35è Festival de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. La nit va arrencar amb Vorrei morire de Francesco Paolo Tosti i durant un parell d'hores Bros va interpretar òperes franceses, italianes i sarsueles com Occi di fata, Roméo et JulietteMujer de los negros ojos. Un cop més, el músic - acompanyat del pianista Marco Evangelisti- va tornar a demostrar per què és reconegut internacionalment com un dels tenors lírics més importants i exitosos de l'escena actual.

Bros va arribar a Torroella de Montgrí després de debutar amb èxit en el paper de Don Carlo al Teatre-Audiotori de l'Escorial sota la batuta d Maximiliano Valdés. El concert de diumenge es va dividir en dues parts amb un descans de deu minuts entremig. En total, l'artista va interpretar una quinzena de cançons sense comptar els tres bisos que va cantar entremig dels aplaudiments del públic que el va ovacionar, dempeus. Els assistents van poder seguir la lletra de cadascuna de les peces que s'interpretaven gràcies als llibret i els dossiers que l'organització del festival va oferir a l'inici de l'espectacle. Un cop va acabar el recital líric, els assistents van poder compartir experiències o saludar Bros a l'entrada de l'Auditori Espai Ter, l'edifici que va acollir aquesta estrena única, de gran nivell.

El mateix artista, Josep Bros, va explicar que li feia "molta il·lusió" participar en aquest festival gironí que, enguany, té com a leitmotiv la veu i el piano. Fins ara només havia actuat al Festival de Peralada i al Teatre Municipal de Girona pel que fa a terres gironines. "Estic molt content per la possibilitat de poder obrir una nova edició d'aquest festival amb un programa tan atractiu i variat", va comentar. I és que l'espectacle va comptar amb peces mítiques de Bros, com Una fugitiva lágrima, que interpreta des de fa anys i sobretot òperes italianes, una de les seves especialitats. També va voler arriscar-se amb les sarsueles. Al final, l'aposta va convèncer els més de 500 espectadors. "Sempre penso que el públic ha de conèixer coses noves a cada concert però, al mateix temps, un espectacle és també per reconèixer melodies que agraden", va comentar. Bros va explicar que va preparar el programa amb molta cura i atenció, compaginant peces que interpreta des de fa anys amb altres de poc conegudes o, fins i tot, cançons amb amb un lligam emocional especial.