Els murs del monestir de Sant Pere de Rodes allotgen una comunitat de ratpenats que és digne d'estudi. Per això, el divendres 21 d'agost el públic podrà acompanayar els experts de l'àrea d'investigació en Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers mentre realitzen el seu estudi sobre aquests animals.

Utilizant xarxes i paranys d'arpa, els investigadors ensenyaran com estudien la comunitat de ratpenats del monestir i donaran a conèixer la vida, hàbits i característiques d'aquests petits mamífers. La visita començarà a les vuit del vespre i s'allargarà fins a dos quarts d'onze de la nit.

Els assistents podran escoltar les explicacions dels experts i es farà una pausa per sopar entrepans amb begudes, galetes i garnatxa. El preu de la visita és de 12 euros (sopar inclòs) i de deu euros per als socis de la Iaeden.

L'experiència està organtizada per l'Àrea d'Investigació en Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Iaeden, el Parc Natural del Cap de Creus, el departament de Cultura de la Generalitat i l'empresa Icono Serveis Culturals.