El Mas del Vent de Palamós acollirà demà al vespre una Nit Solidària en benefici de la recerca contra la sida, organitzada per Focus Engelhorn, la Fundació Lluís Coromina i Bonart. Els beneficis aniran a la Fundació Lluita Contra la Sida, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet. El sopar anirà a càrrec de cinc xefs gironins amb estrella Michelin: Quim Casellas, del Casamar de Calella de Palafrugell; Marc Gascons, dels Tinars de Llagostera; Fina Puigdevall, de Les Cols d'Olot; Pere Arpa, de Ca l'Arpa de Banyoles, i Albert Sastrenger, del Bo.Tic de Corçà. A més, el Celler de Can Roca es farà càrrec de les postres.

Tot i que l'acte se celebrarà al Mas del Vent, a les sis de la tarda s'inaugurarà una exposició sobre la sida al Museu de la Pesca de Palamós, una mostra que més endavant també s'instal·larà a la resta de ports de la Generalitat.

A partir de les set de la tarda, al Mas del Vent, el paisatge, la gastronomia, la música, el teatre i la dansa s'uniran per lluitar contra la sida. El primer espectacle que es podrà veure anirà a càrrec de la companyia de dansa contemporània de Palamós Cobosmika, que oferirà el seu llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós, on es barreja la dansa amb la improvisació i s'incorporen elements procedents de les arts marcials i el teatre físic.

Tot seguit serà el torn del Mag Lari, que serà el presentador de la vetllada però que també oferirà el seu propi espectacle. Lari ha estat guardonat amb dos premis ARC a les arts escèniques i dos premis Butaca per Secrets i Splenda.

L'última actuació serà la del duet format per la cantant, ballarina i coreògrafa Isabel Vinardell (ex Cheb Balowski) i la guitarrista i compositora Isabelle Laudenbach, que durant deu anys va formar part de Las Migas. En aquest cas, es tracta d'un so mediterrani que inclou flamenc, copla i cançó melòdica, barrejant castellà, català i italià.

Més enllà del que es recapti amb el preu del sopar que pagarà cada assistent, durant la Nit Solidària es duran a terme altres iniciatives: Lluís Coromina posarà a la venda l'obra Dona, creada per Jaume Plensa l'any 1983, i es donarà a conèixer entre els assistents el joc Epidemia the Game, un joc per a telèfons mòbils i tauletes per conscienciar de la lluita contra la sida.

Finalment, durant la gala també es farà una acció de micromecenatge per recaptar fons per a projectes amb persones amb discapacitat, que es gestionaran de forma local des de la Fira Nadalenca de Palamós. Històricament, aquesta fira destina els seus beneficis a les entitats que treballen amb persones amb discapacitat.