El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí organitza aquest estiu quatre passejades comentades per posar al descobert el patrimoni cultural i natural de la vila.

En aquesta ocasió, la clàssica visita nocturna teatralitzada Torroella Màgica s'ha renovat totalment, amb nous personatges, guions i efectes especials al voltant de l'església de Sant Genís. Es tracta d'un recorregut ple de visites inesperades, sorpreses i efectes especials.

També es manté la visita per conèixer el nucli antic Torroella de Montgrí 1.000 anys d'història i llegenda, que s'ofereix els dimecres i divendres a les sis i a dos quarts de vuit del vespre, depenent de l'idioma en què es porti a terme. Aquest recorregut proposa un passeig per la vila apte per a tota la família, amb pinzellades d'història i llegenda.

També s'ha consolidat la sortida Un parc, tres paisatges, els dimarts a dos quarts de set de la tarda. Es tracta d'una excursió per conèixer el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter que portarà els participants des del costat del mar fins al cim del Rocamaure, la millor talaia del parc.

Finalment, la novetat d'?enguany és la visita La Mina d'aigua, que permet endinsar-se a les profunditats de Torroella i descobrir una infraestructura d'època medieval que ha arribat als nostres dies a partir de la qual es poden desvetllar els secrets de l'evolució de la vila. La visita es pot fer els dimecres, dijous i divendres en català, castellà, anglès i francès.