Macaco planta la seva "Semilla"

El cantant aprofita per enviar un missatge a favor de la conservació ambiental

10.07.2016 | 07:57
Macaco planta la seva "Semilla"
Daniel Carbonell cantant enmig d´un públic que s´estava esbargint.

El reggae i la rumba de Macaco van fer vibrar la Ciutadella de Roses divendres, en el segon cap de setmana del festival Sons del Món. Amb cançons llargues, jugant amb diferents estils i ritmes i fent participar el públic en cada moment, l'espectacle va mantenir els assistents en peu les dues hores de concert ballant al ritme de "Moving", "Con la mano levantá", "Semillas" o la "República de la Tramuntana".

la música és per a Macaco, nom darrere del qual s'amaga el barcelonès Daniel Carbonell, un altaveu per lluitar per la conservació de l'ecosistema. "Nos enterraron pero somos semilla", amb aquest missatge crític i ferm va arrencar el concert de Macaco a la Ciutadella de Roses dins la gira Soy Semilla Tour.
Cançons llargues mesclades amb diferents estils i ritmes, jugant amb el públic a improvisar i ballar, és l'estil que caracteritza els concerts de Macaco. La primera cançó que va encetar l'espectacle va ser Seguiremos en un escenari on les cadires de seguida van deixar de ser útils i gairebé ningú es va poder resistir a ballar amb les melodies "all the people moving" "con la mano levantá". Un públic entregat que va fer baixar de l'escenari Macaco que va cantar entre els assistents Love is the only way i Todos.
Tampoc no hi van faltar els moments més tranquils i romàntics, també carregats de missatges. "Des de petits ens diuen que som mitges taronges i no és veritat. Millor escollir-se cada dia", va reivindicar Macaco donant peu a la cançó Volar entre una allau d'aplaudiments.
De família d'artistes, Macaco va jugar, ballar i improvisar amb la seva veu personal i el seu estil beatbox que el fan perfectament distingible a l'hora de cantar. Daniel Carbonell, però, no està sol a l'escenari sinó que l'acompanya un grup d'artistes vinguts de diferents parts del món, com Camerun o Suècia, que donen a la música de Macaco una barreja d'estils, de colors i de diversitat cultural. En el segon cap de setmana de Sons del Món, el ritme àgil, alegre i desenfadat del vi Vailet Blanc va marinar la nit a càrrec de l'exsommelier d'El Bulli, Ferran Centelles.
L'espectacle que Macaco va oferir a Roses va ser un concert carregat de tot allò que ha experimentat en els diferents racons del món on l'ha portat el seu últim treball publicat el 2015, Historias Tattooadas. En aquesta nova gira, l'artista ha reeditat el tema Semillas incorporant la veu de Lila Downs, una artista mexicana implicada amb temes mediambientals. Tot i no estar a Roses, Macaco va cantar aquest single on denuncia la invasió dels aliments transgènics. A ritme de cúmbia, samba i reggae, el barcelonès va disparar contra "la carn adulterada, plastificada" i la "fruita tintada amb sabor a res".
Després de crits de "volem més música", Macaco va ressorgir a l'escenari amb una de les seves cançons més arrelades al mediterrani, República de la Tramuntana. "No tinc bandera, jo sóc del mediterrani", va declarar l'artista mostrant la seva estima cap a aquesta terra i, sobretot, a Cadaqués on passava els estius quan era petit i on va fer els primers passos com a cantant. Les dues hores de concert van finalitzar amb Macaco disfressat de mono al ritme de Monkey man.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema