La conferència de l'escriptor grec Petros Màrkaris i la inauguració de l'exposició Flora Mediterrània donaran aquest cap de setmana el tret de sortida al Festival Portalblau de l'Escala, que sallargà fins al primer cap de setmana d'agost.

Màrkaris inaugurarà el cicle de conferències Europa en la Cruïlla: crisi, refugiats i protagonistes, amb una xerrada que portarà per títol Crisi econòmica, crisi cultural, crisi de valors. Segons recorden des de l'organització, Màrkaris és autor dels llibres de ficció més crítics del panorama literari actual, protagonitzats per l'agent Kostas Kharitos, i de La espada de Damocles, un assaig que vol treure a la llum la crisi grega i les seves conseqüències més enllà de les seves fronteres.

Així doncs, centrant-se en la crisi dels refugiats, Màrkaris relatarà com aquesta situació pot acabar repercutint en l'estabilitat europea i quin ha de ser el paper de la ciutadania en aquestes circumstàncies. En aquest mateix cicle hi participaran "scar Camps, socorrista i director de la ONG Proactiva Open Arms (el dimecres 20 de juliol), i l'eurodiputat Josep Maria Terricabras (el divendres dia 29). Totes les conferències seran gratuïtes, però caldrà fer inscripció prèvia.