Lloret ja ho té tot a punt per a la festa major de Santa Cristina, que inclourà més de 30 actes gratuïts de l'àmbit esportiu, cultural i social. Aquest cap de setmana servirà per escalfar motors, de manera que demà lloretencs i visitants podran gaudir de l'Splash Slide, un espectacular tobogan aquàtic de més de 100 metres de longitud. El tobogan, que estarà instal·lat d'onze del matí a dues del migdia, es trobarà a l'avinguda Pau Casals.

Els actes centrals de la Festa Major, tanmateix, tindran lloc el 24 de juliol, quan es faci l'homenatge a la patrona del poble, Santa Cristina. Com sempre, la passada dels obrers pels carrers del poble començarà a dos quarts de vuit del matí per anunciar la sortida de la processó, que anirà des de l'església de Sant Romà per anar fins a la platja de Santa Cristina. Aquest any comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'última vegada que Lloret va gaudir de la visita d'un president de la Generalitat per Santa Cristina va ser el 1982.

A partir de dilluns, l'Ajuntament de Lloret i l'Obreria de Santa Cristina posaran tiquets a disposició de tothom que vulgui -que es podran adquirir per un euro al Museu del Mar- per fer el trajecte amb les embarcacions que seguiran la processó per mar, que tindrà el seu punt culminant amb el cant de la salve, a la badia de Santa Cristina. Tot seguit hi haurà la regata de llaguts S'Amorra, Amorra de tripulacions masculines. Arribats a la platja de Santa Cristina, la processó pujarà fins a l'ermita de Santa Cristina, on el bisbe oferirà la missa solemne. A la sortida es farà l'estofat i, de tornada, la regata de llaguts femenina. A la tarda tindrà lloc la tradicional Dansa de les Almorratxes, que se celebra des de temps immemorials.