La Catedral obre les portes amb les visites "Spiritus"

L'objectiu és donar a conèixer el seu patrimoni i divulgar així la història de la ciutat de Girona

17.07.2016 | 07:56
La Catedral de Girona.

Des del passat dia 8 de juliol i fins al proper 10 de setembre, la Catedral de Girona obrirà les portes amb les visites tematizades nocturnes Spiritus, organitzades conjuntament entre el Bisbat de Girona i Terramar, amb el suport de l'Ajuntament de Girona. L'objectiu de l'activitat és donar a conèixer tot el patrimoni que conté la Catedral. Durant el programa de Girona 10 ja es va fer la primera prova de visita per ajudar a conèixer una mica millor la història de la ciutat i dels seus habitants al llarg dels segles, i a causa de la bona afluència de públic i la valoració positiva que se'n va fer, s'ha recuperat l'activitat.

Segons expliquen els seus organitzadors, el projecte es basa en el rigor de continguts i els fets històrics perquè a través de la visita dramatitzada es traspassin els continguts i els conceptes als participants de la zona, visitants i turistes. La visita s'estructura a través d'un guió fonamentat en els documents històrics, uns personatges caracteritzats segons les fonts històriques, un recorregut d'ambientació, i un pla de difusió amb material de l'activitat.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, destaca que "tant el temple com totes les obres d'art que conté són signe del que la Catedral ha estat en el passat i que encara avui és", i remarca que "tant l'edifici com la institució són elements vius que formen part inexorable de Girona".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema