Ja fa cinc anys que la María i en Paco es van comprar un apartament a Pals. En Paco confessa que va ser "amor a primera vista", i des de llavors l'han aprofitant tant com han pogut. No només vénen durant les vacances, sinó que s'escapen sempre que poden al llarg de tot l'any. Els trobem de camí a la platja del Racó, la seva preferida, situada just al límit entre Pals i Begur.

Com és que van decidir comprar-se l'apartament a Pals?

Va ser a través d'un amic. Ens va dir que hi havia un apartament en venda, vam venir un dia, el vam visitar i ens vam enamorar d'ell i de la zona. I vam decidir comprar-lo immediatament, no vam mirar res més. Va ser amor a primera vista.

Què fan quan vénen?

Bàsicament, descansar. Menjar bé, venir a la platja, provar cada dia un restaurant diferent, aprofitar-nos de la fruita i verdura fresca tan bona que hi ha per aquí...

A quina platja acostumen a anar?

A la del Racó. Ens agrada perquè és gran, no hi ha aglomeracions, és molt familiar... la nostra filla, que té tretze anys, hi disfruta moltíssim.

Vénen també a l'hivern, o és sobretot un apartament d'estiu?

També venim a l'hivern. És vertitat que hi ha poca cosa a fer, perquè molts llocs estan tancats, però a nosaltres ens és igual, perquè venim sobretot a descansar. Durant la setmana ja treballem molt, de manera que quan venim aquí només volem desconnectar. I aquí trobem la tranquil·litat que necessitem.

Aprofiten per anar a algun dels festivals que es fan a la Costa Brava?

En realitat hem anat a pocs, perquè com et comentava volem bàsicament descansar. Però sí que hem anat alguna vegada al festival de Peralada i tenim ganes d'anar al de Cap Roig, però mai aconseguim entrades. Hauríem de mirar-nos el programa de seguida que surt per poder veure què ens interessa, però sempre ens despertem tard i quan ho mirem ja no hi ha entrades.