En Joan i Laura, veïns de Berga, estan passant les vacances en un apartament que té la tia d'ella a l'Estartit. La Laura ja fa temps que ve de vacances a la Costa Brava , des que era petita, i per això ja s'hi sent una mica com a casa. Els trobem de camí a la platja, equipats amb les bosses i preparats per passar un nou dia sota el sol.

Des de quan vénen de vacances a l'Estartit?

Laura: Vinc des que tenia tres anys i ara en tinc 23, o sigui que fa vint anys. La meva tieta té un apartament aquí i ens el deixa per uns dies, o sigui que aprofitem.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Bàsicament ens relaxem, anem a la platja, a la piscina, a passejar... de moment hem tingut sort perquè ens ha fet bon temps. Si el dia està una mica tapat, agafarem el cotxe i ens n'anirem a voltar per Pals o Sant Pere de Rodes.

Quants dies es queden?

No ho sabem, depèn dels dies que ens deixin l'apartament [riuen]. En principi, però, hem vingut per una setmana.

Què és el millor de la Costa Brava?

Sobretot, les platges. Aquí hi ha cales molt boniques i tranquil·les, i no està tan massificat com altres pobles, com ara Lloret de Mar o Salou. Per això ens agrada venir.

S'han trobat molts turistes?

És cert que hi ha turisme, però no és gent que surti de festa, sinó més aviat famílies i parelles. És un turisme controlat, de manera que s'hi pot estar molt bé. Venir aquí ens serveix per descansar i desconnectar del tot.

En vint anys d'estiueig a l'Estartit, ha vist canviar molt el poble?

Laura: Bé, si m'hi paro a pensar, em sembla que de petita recordo que hi havia més gent. Però no sé si és realment així o només els meus records.

Pensen tornar en el futur?

Sí, estem bastant contents de venir, o sigui que mentre puguem, seguirem venint.