En Per i l'Ester són una parella holandesa que estan passant les vacances en un càmping de Blanes acompanyats dels seus tres fills. Després d'haver estat a altres indrets de la Costa Brava asseguren que Blanes és, sens dubte, el seu preferit. Els trobem quan tornen al càmping després de sortir a córrer.

És el primer cop que vénen a Blanes de vacances?

No, el segon. Ens encanta la Costa Brava perquè hi fa bon temps i els nostres tres fills, que són adolescents, hi disfruten moltíssim. Ells poden anar a pubs i discoteques i nosaltres tenim molts llocs on anar a caminar. Ahir, per exemple, vam fer 30 quilòmetres a peu. L'entorn natural és una passada.

Què és el millor de la Costa Brava?

El temps, perquè fa bo però sense una excessiva calor. Algun any hem anat més a prop de Barcelona o fins i tot a Tarragona i feia tanta calor que no podíem dormir. En canvi, aquí això no ens passa. A més, a Tarragona hi havia molts insectes i aquí en canvi els mosquits no ens han picat tant.

Aquesta zona els sembla cara?

No, gens. El preu del menjar és més o menys el mateix que a casa, o fins i tot una mica més baix. Els ?preus als supermercats són molt correctes. A més, estalviem en transport perquè venim amb el nostre propi cotxe. Passem tota una nit conduint, però val la pena.

Han provat la gastronomia mediterrània?

La paella. Normalment mengem al càmping, però alguna nit també ens agrada sortir de restaurant.

I el pitjor?

Hi ha molta gent. Bé, això no és negatiu, però sí que n'hem trobat més que l'any passat. Ja se sap que si véns a la platja de vacances te'n trobaràs, però tot i això ens ha sorprès. Hem vist, sobretot, molts russos i molts francesos.

Pensen tornar l'any que ve?

Sí, i tant. Ara ja fa quinze anys que venim de vacances a la Costa Brava, i de tots els pobles on hem anat -l'Estartit, Platja d'Aro, Sant Pere Pescador...-, Blanes és el que ens ha agradat més; tant per les instal·lacions del càmping com per tot l'entorn natural.