Lluny de refredar-se, la polèmica per les afirmacions que el bisbe de Solsona, afirmant que l'homosexualitat és una conseqüència de la falta de la figura paterna, no deixen de créixer. El ple de l'Ajuntament de Cervera (Segarra) va declarar dimarts a la nit persona non grata

La moció, presentada per l'alcalde, Ramon Royes, va obtenir cinc vots a favor (tres del PDeCat, un de la CUP i un del regidor no adscrit), sis abstencions (una del PDeCat, dos de MES, una del PSC, i dos més de SIF i INSE), i dos vots en contra (ERC). No obstant això, el PDeCat va voler desmarcar-se ahir d'aquest declaració. El partit va expressar en un comunicat que tot i «rebutjar» les declaracions del bisbe, la declaració del consitori de Cervera respon a «una iniciativa pròpia del municipi» i «en cap cas» respon a «una decisió o directriu del PDeCat».

La moció per declarar persona «non grata» a Xavier Novell ha fet que l'alcalde de Cervera hagi rebut insults. Segons va explicar Xavier Royes, des que va prendre aquesta decisió consistorial ha rebut insults a través de les xarxes socials i en el seu correu electrònic personal. Malgrat que l'alcalde de Cervera ha informat als Mossos d'Esquadra del que ha passat, de moment, no es planteja presentar denúncia.

Per la seva banda, ERC va instar Novell a rectificar i demanar disculpes públiques per les seves paraules «homòfobes». En un comunicat, la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTB d'ERC va mostrar el seu rebuig a unes paraules que consideren «clarament ofensives i discriminatòries».

Els republicans insten les institucions catalanes a estar alerta davant de fets com aquests i a emprendre les mesures necessàries per tal de garantir el respecte vers tots els ciutadans i donar compliment a la llei per garantir els drets d'aquest col·lectiu.

La formació catalana va reiterar d'aquesta manera el seu compromís en la lluita contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere i va mostrar el seu suport a les famílies monoparentals, així com a les persones i associacions del col·lectiu LGTBI.

També va expressar el seu rebuig a les paraules de Novell el PSC de Lleida. La federació considera que l'opinió expressada pel bisbe mostra, una vegada més, «la mentalitat d'una part significativa de certs sectors de l'Església». En un comunicat, afegeix que «aquestes declaracions no ajuden a evitar les agressions que pateixen encara moltes persones per la seva orientació sexual».

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, va demanar dimarts al síndic de greuges que insti el Govern a sancionar el bisbe de Solsona, mentre que el director general d'Assumptes Religiosos, Enric Vendrell, es va mostrar partidari de «reconduir la tempesta amb serenitat», després dels incidents de diumenge passat.