És un dels secrets de la bona dinàmica de l'equip aquesta temporada. Ja hi pot haver hagut baixes i baixes, per lesió i per sanció, que el Girona sempre ha respost. I això que Pablo Machín sobretot al primer tram de temporada mantenia un onze gairebé intocable i donava molt poca volada a la resta de la plantilla. A còpia d'anar perdent jugadors sobretot per lesió, el tècnic sorià ha vist com els fons d'armari responia. Tant el del primer com també quan ha calgut recórrer al filial amb els casos de Coris, Bigas i ara Rovirola. A set jornades pel final de la Lliga, el Girona és segon en solitari i depèn d'ell per assolir l'ascens directe. Un dels factors que pot ser decisiu per a aquest il·lusionant objectiu, a banda de l'encert i la sort, és la implicació total del vestidor. Mica en mica, a més a més, Machín va veient com recupera efectius que poden ser importants en aquest tram final. A Huelva, Jandro ja va tenir minuts, després de deixar enrere un problema al peu, i David Juncà va tornar a anar convocat mig any després de la lesió.

Buidar la infermeria i tenir tothom a disposició per encarar aquests darrers partits és un dels objectius que s'ha marcat també Machín. En aquest sentit, amb Jandro ja rodat i Juncà a punt per arrencar, el tècnic sorià podria veure com aquesta setmana tambés es reincorporen paulatinament als entrenaments amb el grup David Garcia, Gerard Bordas i Pablo Íñiguez. El lateral podria estar disponible dissabte mateix per al tècnic. El cas del davanter i del pivot caldrà veure l'evolució dels propers dies però no seria de descartar que rebessin l'alta. Això faria que Machín, després d'una bona colla de jornades col·leccionant baixes, pogués comptar pràcticament amb tota la plantilla pel partit contra l'Osasuna. I és que, a més a més, també recuperarà Jaime Mata i Aday respecte el partit de la passada jornada al Colombino contra el Recreativo de Huelva (0-3).

La recuperació total de Juncà és una de les grans notícies de la temporada. El de Riumors va ser un dels millors del primer tram de Lliga i malgrat que sembla difícil que després de sis mesos de baixa, pugui tornar a estar a aquell nivell, el cos tècnic té clar que pot ajudar i molt en aquests darrers mesos de competició. Un dels problemes les darreres setmanes amb Juncà era el seu grau de confiança. Les recaigudes sofertes i els intents fallits de reincorporar-se al grup han fet que l'altempordanès tingués cert temor a tornar-se a fer mal. Finalment però, el tractament ha donat fruits, la zona afectada ha respost i Juncà torna a estar a disposició de Machín pel que faci falta. El sorià el veu com un de reforç de luxe pels propers compromissos. Juncà no juga des del partit al camp del Valladolid de la primera volta en què fins i tot va marcar un gol (2-1).

La plantilla blanc-i-vermella torna aquest matí a la feina a Navata en la primera sessió d'entrenament completa després de la victòria a Huelva. L'equip va fer una suau sessió de recuperació dilluns només arribar de terres andaluses. Demà i divendres, Machín treballarà a Montilivi abans de jugar dissabte contra l'Osasuna (18.30).