Menjar-se el món entra en l'imaginari de qualsevol futbolista de 17 anys. És edat de voler triomfar. De somiar a guanyar Mundials i Lligues de Campions; d'enfrontar-se a grans estrelles. Una mentalitat similar, sempre des de la humilitat, és la que fa temps ronda pel cap de Pedro Porro. Té 17 anys, fa d'extrem i és de Don Benito. Ell ha demostrat en la seva encara curta carrera un munt d'aptituds, fins al punt de meravellar durant les dues últimes temporades en les quals ha vestit la samarreta del Rayo Vallecano. Clubs de l'envergadura del Reial Madrid, Atlètic, Vila-real i fins i tot Bayern de Munic van interessar-se pel jugador. S'hi van unir desenes d'agents. Fins i tot Gestifute, del mundialment conegut Jorge Mendes, li anava al darrere. Molts joves talents no haurien resistit a una temptació així i s'hi haurien llençat de cap. No pas Pedro Porro. Volia seguir a Vallecas. Millorant, progressant. Però només va decidir deixar-ho tot i canviar d'aires quan el Girona va creurar-se en el seu camí. Sí, el Girona.

Va ser uns mesos enrere, a finals del 2016, quan es van produir els primers contactes. Va agafar les regnes de l'operació Albert Siria, director esportiu del futbol base del club. Es va posar en contacte amb Toni Pla, representant del futbolista i membre de l'agència Number10 Soccer. Se li va presentar un projecte interessant al jugador. Se'l va convèncer a ell i també a tota la seva família. Siria va parlar de l'estreta relació que tenen el Girona i el Manchester City; va explicar que a la base se li està donant cada cop més importància i recursos; i va assegurar a Porro que tindria la possibilitat de créixer i ser professional a curt termini. Es creia, i molt, en un futbolista que durant els últims anys havia meravellat. Amb el Rayo i amb el Gimnástico Don Benito.

Les negociacions van ser bastant dures. Principalment, perquè el Rayo no volia deixar escapar un dels jugadors amb més futur del seu planter. Finalment, es va arribar a una entesa. El City hi va posar cullerada. L'operació es tancava per una xifra que pot superar els sis dígits si s'acaben complint tots els objectius i variables; fins i tot si l'extrem s'arriba a consolidar a la primera plantilla. Se signava la setmana passada i era el dimecres quan Pedro Porro publicava a les xarxes socials que iniciava una «nova etapa» a Girona. L'extrem, que destaca per un bon u contra u i una excel·lent visió de joc i capacitat de lideratge (així el descriuen els qui el coneixen), reforçarà la plantilla del juvenil de Divisió d'Honor.

No és l'únic extremeny que ha aterrat entre l'estiu passat i aquest a Montilivi. El davanter Víctor Fernández ha reforçat el cadet; l'atacant Ismael Hernaiz, del Diocesano de Cáceres, jugarà al juvenil B; i el curs passat, José Gómez (del Reial Madrid) aterrava al juvenil.