L'Associació de Veïns i Veïnes de Palau-sacosta va presentar-se oficalment ahir a l'Ajuntament de Girona. Membres de l'entitat van ser rebuts per l'alcalde, Carles Puigdemont, i la regidora del barri, Maria Àngels Planas.

Darrerament s'havien portat a terme diverses iniciatives associatives veïnals a la zona (a Pla de Palau-Sant Pau, a l'Urbanització Mas Prunell, a l'Avellaneda o a Torres de Palau), però no va ser fins al 2012 que es va iniciar la constitució de l' associació.

L'entitat té una àmplia representació de tots els sectors del barri i vol arribar conjuntament a tots els indrets de l'antic municipi. Entre els objectius, hi ha la voluntat de fer accions que facilitin la cohesió i la col·laboració veïnal i que potenciïn el sentiment de pertinença i coneixement del barri, així com la participació democràtica del veïnat en tot el que afecti la zona.

Justament aquest 2013 farà 50 anys que Palau-sacosta va deixar de ser un municipi independent amb un Ajuntament propi i va ser annexionat, per decret de 20 de desembre de 1962, a Girona.