El seguit de detencions que aquesta setmana s'han fet a Barcelona per presumpta malversació de fons en les obres del TAV han provocat que Girona hagi perdut els dos principals interlocutors d'Adif en els treballs del projecte ferroviari a la ciutat. Tots dos van ser detinguts i un d'ells, Rafael Rodríguez, un dels principals tècnics d'Adif en la construcció del TAV de Madrid a la frontera, encara està a la presó. L'altre, Mauro Bravo, tenia responsabilitats en els treballs a Girona i ha quedat en llibertat, però ha estat apartat de les seves tasques.

Tots dos eren presents sovint a les reunions amb representants municipals per definir els treballs a la ciutat gironina, sobretot Mauro Bravo. Rafael Rodríguez no assistia a totes les trobades però l'Ajuntament hi mantenia el contacte per via telefònica o per correu electrònic de manera constant. En aquestes reunions també hi assistia Carlos Martínez, que és l'únic que no està afectat per la investigació de la possible desviació de diners en els treballs del TAV a Barcelona. Ahir Martínez va ser present en una nova reunió amb representants de l'equip de govern de Girona, juntament amb representants de l'empresa Ineco, que s'encarrega de perfilar el projecte que s'ha d'executar a la llosa del Parc Central. La trobada, de caràcter tècnic, va servir per seguir avançant en la definició del futur Parc i tots els elements que l'han de configurar.

El regidor del projecte ferroviari i d'Urbabisme, Carles Ribas, va assegurar ahir, preguntat per aquest diari, que les detencions i la pèrdua d'aquests dos interlocutors no han d'interferir en els treballs a Girona. "Les instrucions que té Adif són clares", va assegurar. Va apuntar que Adif complirà el calendari previst que marca que aproximadament al mes d'octubre s'hauran acabat els treballs al Parc Central.

El representant municipal considera que la investigació i que s'està duent a terme no esquitxarà les obres de Girona. "És fruit d'una denúncia molt concreta, sobre una obra concreta, un contracte concret i un lloc concret i no crec que s'ampliï a altres ciutats", va indicar. No obstant, també es va mostrar prudent, tot recordant que no se'ls ha ensenyat mai els números concrets de les obres que s'estan fent a la ciutat de Girona des de fa quasi sis anys.