Un accident de trànsit a la rotonda de Palau on hi ha l'escola Montessori i el Club de Tennis Girona va provocar ahir la preocupació de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i de l'Associació de Veïns del Palau-sacosta. Sobretot, perquè, segons asseguren, no és el primer cop que hi ha un incident en aquesta zona.

L'accident de trànsit va malmetre dues pilones de la vorera propera a la cruïlla del Camí vell de Fornells, una de les entrades a Girona pel sud i on hi ha Montessori-Palau i el Club Tennis Girona.

Segons van apuntar ahir, la millora de la seguretat vial de la cruïlla ha estat "sempre una revindicació del veïnat de Palau davant de l'augment de trànsit". L'Ajuntament mitjançant el pressupost participat dels Barris del 2014 va millorar una vorera i posar pilones però encara és considera "insuficient" per la perillositat de la cruïlla i la gran quantitat de trànsit rodat i vianants.

Els veïns ja fa anys que reclamen a l'Ajuntament una solució per a aquest encreuament. De fet, fa aproximadament un any es va fer una reunió entre representants municipals i veïns on va quedar clar que la solució més adequada seria seria un encreuament regulat amb semàfors.

Inicialment s'havia parlat de la possibilitat d'una rotonda. No obstant, el cost era més elevat. A més, els semàfors permetrien enir un vial més ampli, fer les voreres i deixar fins i tot espai per a un carril bici. En el cas de la rotonda, en canvi, seria més difícil fer el carril bici, i com que s'hauria de fer un pas de vianants a l'entrada i a la sortida, la rotonda perdria part del seu sentit.

La col·locació dels semàfors servirà per corregir parcialment aquestes preferències ja que la instal·lació donarà més temps per passar als vehicles que circulin pel camí vell de Fornells que als del carrer Aragó. Actualment els vehicles del vial amb més trànsit, el camí vell de Fornells, són els que s'han d'aturar al mig de la cruïlla per donar pas als que circulen pel carrer Aragó, on pràcticament no hi ha moviment de vehicles.