El segell musical reivindicatiu d'Ebri Knight i La Raíz va aconseguir omplir La Copa amb més de 10.000 persones la nit de dissabte en la que va ser la nit més multitudinària de barraques, tot i el mal temps que feia. Altres nits van reunir entre 6.000 i 10.000 persones. Són els concerts d'Oques Grasses i Animal i el de Teràpia de Shock i l'Orquestra Diversiones. L'espai de l'escenari de Sant Feliu ha rebut un total 8.000 persones i va registrar el seu màxim amb els concerts de Paula Valls i Ramon Mirabet i Joana Serrat i Xarim Aresté.

Aquestes són algunes dades que va fer públiques ahir l'Ajuntament de Girona, per deixar constància de la bona resposta a la programació de les Fires de Sant Narcís.

Pel que fa als actes populars, cal destacar la bona rebuda de la Carpa Domo, ubicada a la plaça del Mercadal, amb un 60% d'ocupació que representa unes 700 persones que han visitat els muntatges que s'hi oferien i els espectacles de foc, tant la Lluminària de Fires, com el correfoc del dissabte 29, que va tenir una afluència de 3.000 persones. El pregó a càrrec dels Marrecs de Salt del divendres 28 i la Diada Castellera del diumenge 30 van omplir de gom a gom la plaça del Vi. La pujada del pilar de 4 a la Catedral, i la cantada d'havaneres, amb una afluència de 1.000 persones a cada acte; la baixada d'andròmines, amb un total 14 andròmines i de 140 participants, i els espectacles de titellles que han registrat un 90% d'ocupació, han estat els altres actes més concorreguts de l'edició d'enguany de Fires, segons va explicar la regidora de Fires, Eva Palau.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va remarcar que la dinamització econòmica també queda palesa amb l'augment de volum de negoci i visitants de la Fira de Mostres i l'increment de facturació en un 5% dels firaires de les atraccions.

Respecte als firaires, Madrenas va reiterar el que ja va avançar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, fa setmanes en una reunió amb els veïns de la Devesa. La majoria de vehicles prescindibles dels firaires l'any vinent no seran a l'interior del parc. Se'ls buscarà un espai alternatiu. Els vehicles que serveixen d'habitatge estaran «a mitjà termini» en una zona amb instal·lacions adients.