Van començar anomenant-la A todo gas, però uns films tan descarats i mancats de subtilesa com aquests els escau molt més el títol original. Fast & Furious arriba al seu sisè lliurament després de veure com el cinquè assolia el seu millor resultat econòmic i de crítiques.

Òbviament, els productors, que han vingut a aquest negoci per acumular tants diners com sigui possible, no han tardat a gestar un nou film amb la intenció de potenciar allò que va agradar de l´anterior. Segurament aquest al·licient va consistir en el fet de reunir tots els integrants de les anteriors pel·lícules i ara han volgut afegir-hi també l´única persona que s´hi havia resistit. L´agressiva Michelle Rodriguez (Avatar) és el motiu que uneix de nou els actors, però el seu personatge també és el que obliga que els seus companys decideixin tornar a treballar plegats.

Letty Ortiz (atenció a les implicacions monàrquiques...) era una conductora despietada que va destacar al primer film, però que va desaparèixer al segon i el tercer, fins que durant el quart (Fast & Furious: aún más rápido) es va insinuar que estava morta. Pensant segurament en el film que s´estrena avui, el cinquè lliurament ens va sorprendre amb una escena final en la qual Leticia se saltava la llei pel mig dels carrers de Berlín. Ara l´agent Hobbs s´adona de les seves malifetes i obliga la resta del grup que col·laborin plegats i la capturin si volen arreglar els seus problema amb la justícia. Tots els vincles entre els personatges, especialment els emocionals, tornaran a refer-se i accelerar-se.

Com no podia ser de cap altra manera, el film reuneix de nou Vin Diesel (Pitch black), Paul Walker (Ladrones), Dwayne Johnson, vist darrerament a la segona part de G.I. Joe, Jordana Brewster (La matanza de Texas: El origen), Sung Kang, recuperat a la recent Una bala en la cabeza, Tyrese Gibson (Transformers: El lado oscuro de la luna) i com a noves incorporacions també trobem el britànic Luke Evans (lmmortals), interpretant el dolent, i Gina Carano, lluitadora professional que va sorprendre tothom amb la correctíssima Indomable, de Steven Soderbergh.

S´encarrega de la direcció un veritable veterà de la franquícia, Justin Lin, qui ja ha signat quatre dels films d´aquesta nissaga amb embranzida i de la qual costa ara mateix veure el final. Tot i que molts rebutgin aquestes pel·lícules per la seva òbvia manca de pretensions, sembla evident que assoleixen els seus objectius comercials i que, fins i tot, generen imitacions en les cinematografies d´altres països, com a l´espanyola, que ha vist com en les darreres setmanes s´estrenava un producte ben pastat, Combustión, de Daniel Calparsoro.