Espanya està plagada de racons meravellosos per passar els dies d'estiu. A més de les seves idíl·liques platges, podem gaudir amb diverses piscines naturals que s'han format en llocs de somni.

Moltes d'elles contenen aigües provinents directament del mar, fet que suposa poder submergir-se en un bany de plaer i relax i poder millorar la salut gràcies a tots els beneficis que aporta la sal al cos.

A continuació et revelem quins són algunes de les millors piscines naturals d'Espanya on gaudir de les teves vacances:

El Charco azul

Està a menys de mitja hora a peu ja gairebé dos quilòmetres del barri del Risco, a la carretera de Agaete a l'Aldea, a Gran Canària. El Charco Azul és un petit salt d'aigua natural d'uns 20 metres d'altura. La formació geològica ha forjat als seus peus una petita piscina de múltiples tonalitats. A aquest minúscul llac se li han anat sumant altres en la seva baixada pel barranc.

Aniol d'Aguja

A Catalunya ens trobem el gorg blau de Sant Aniol que se situa exactament a la comarca de la Garrotxa. Es tracta d'un gorg amb un salt d'aigua, perfecte per donar-se un bon bany en plena natura.

La piscina natural d'Aniol d'Aguja / Wikimedia

Fuentes del Algar

A Alacant podem disfutar d'un bany a la piscina de Fuentes del Algar, a tan sols 15 quilòmetres de Benidorm. El paratge està condicionat per a tot tipus de públics i compta amb nombrosos serveis turístics. Podem aprofitar la visita per fer una excursió fins les antigues feixes i la seva cova.

La piscina natural de Fuentes de Algar / Wikimedia

Las Chorreras

A Cuenca es localitzen les piscines naturals conegudes com Las Chorreras. Les seves aigües de color turquesa són el seu atractiu principal i durant el nostre passeig podem trobar cascades i coves dignes d'un conte de fades. Deu el seu nom als "dolls" d'aigua que es poden contemplar al llarg de la llera del riu Cabriel.

La piscina natural de Las Chorreras / Wikimedia

A Chavasqueira

Les persones amb artrosi, acné o dermatitis no han de deixar de visitar les termes d'Orense. Les seves aigües, que arriben fins als 43º, són el millor tractament natural. Els tolls o termes d'A Chavasqueira estan situades als marges del riu Miño i són d'ús gratuït. Les seves aigües són bicarbonatades, fluorades, i sulfurades de mineralització mitjana.

La piscina natural d'A Chavasqueira / Wikimedia

Garganta de los Infiernos

Cascades i més de tretze gorgs envoltades d'una espectacular flora i fauna és el que es troba el viatger que arriba fins al Valle del Jerte, a Càceres. Un altre dels grans al·licients d'aquestes piscines naturals són les seves vistes a la Sierra de Gredos.

La piscina natural de Garganta de los Infiernos / Wikimedia

Fontcalda

En aquesta ocasió viatgem fins a Tarragona per trobar-nos una piscina natural envoltada de muntanyes entre el riu Canaletes. En aquesta zona el riu forma diversos tolls d'aigües netes i cristal·lines, en les quals fer-se un bany en els dies de més calor.

La piscina natural de Fontcalda / Wikimedia

Beceite

Situada a Maestrat, a Terol, es localitza una impressionant piscina envoltada dels canons formats pel riu Matarranya. En aquesta zona podem trobar algunes de les gorgues més boniques d'Aragó, amb aigües cristal·lines vorejades per espectaculars parets de roca calcària.

La piscina natural de Beceite / Wikimedia