Amb quatre nominacions als Oscar, entre les quals millor pel·lícula i millor director, 'La Habitación', de Lenny Abrahamson, és una de les estrenes més destacades de la setmana. El film està basat en el bestseller d'Emma Donoghue i retrata que és capaç de fer una mare per donar felicitat a un nen. Altres pel·lícules destacades de la setmana són el drama 'Brooklyn' dirigida per John Crowley i amb guió del reconegut escriptor Nick Hornby; el film d'acció '13 Horas, los soldados secretos de Bengasi' de Michael Bay i el de terror 'El bosque de los suicidios' de Jason Zada.

'La Habitacion' retrata l'extraordinària història de Jack (Jacob Tremblay), un nen de cinc anys, que és cuidat per l'atenta Ma (Brie Larson). Com qualsevol mare, ella fa tot el possible perquè el nen sigui feliç. La seva vida però és totalment anormal. Els dos viuen atrapats i tancats en un espai de 3,5 x 3,5 metres, sense llum natural. Ma ha creat tot un univers perquè Jack tingui una vida el més plena possible. Arribarà el moment però d'abandonar aquell claustrofòbic lloc i sortir al món real per a ells inexistent durant cinc anys.

Aquesta setmana s'estrena 'Brooklyn' dirigida per John Crowley i amb guió de Nick Hornby, autor de llibres com 'Alta Fidelidad'. La protagonista Eilis Lacey (Saoirse Ronan) és una jove immigrant irlandesa que es va obrint camí al Brooklyn dels anys 50. Decideix anar-se'n d'Irlanda i abandona la comoditat de la seva llar materna per anar a Nova York. Allí s'enamora i aconsegueix així deixar enrere l'enyorança que sent. No obstant això, en un moment haurà d'escollir entre el seu passat o el seu present.

'13 Horas, los soldados secretos de Bengasi' és un film de Michael Bay, director de les pel·lícules de la saga 'Transformers'. El film està protagonitzat per John Krasinski, Pablo Schreiber, James Badge Dale,Toby Stephens, Max Martini i David Denman. Es basa en un drama d'acció política que detalla com l'11 de setembre del 2012 uns terroristes islamistes radicals van atacar el consolat americà a Bengasi (Líbia), coincidint amb l'11S. En aquest context, sis membres d'un equip de seguretat van lluitar per defensar aquest consolat. Tot i això, l'ambaixador nord-americà, Christopher Stevens, i un treballador del servei extern van ser assassinats finalment.

Arriba als cinemes la comèdia 'Tenemos que hablar' de David Serrano, que compta amb un repartiment format per Hugo Silva, Michelle Jenner, Óscar Ladoire, Verónica Forqué, Ernesto Sevilla, Belén Cuesta i Ilay Kurelovic. En aquest film, Núria ho té tot per ser feliç, un bon treball, una bonica casa i una parella que li ha demanat per casar-se. Ho té tot excepte un gran detall: els papers de divorci amb la seva anterior parella, Jorge, qui viu una situació completament diferent de la Núria, en el sentit més negatiu. Ell viu encara traumatitzat per la ruptura i pel fet que va aconseguir que durant la crisi econòmica els pares de la Núria s'arruïnessin després d'una sèrie de recomanacions que els hi va fer. L'exparella orquestrarà un pla per aconseguir el divorci d'ell basat en un engany.

S'estrena aquesta setmana el film de terror 'El bosque de los suicidios' de Jason Zada i protagonitzada per Natalie Dormer, actriu molt coneguda pel seu paper a 'Joc de Trons', on es posa a la pell de Margaery Tyrell. Aquest és un thriller sobrenatural que es desenvolupa al llegendari bosc d'Aokigahara als peus del Mont Fuji a Japó. Una jove nord-americana, Sara, busca la seva germana bessona desapareguda misteriosament i entra, sense escoltar les advertències, al bosc per descobrir la veritat sobre el destí que ha patit la seva germana.

'La decisió de Julia'

També s'estrena 'La decisión de Julia' dirigida per Norberto López i protagonitzada per Marta Belaustegui i Fernando Cayo. Belaustegui va guanyar el premi a la Millor Interpretació a la passada edició del XX Festival de Cine d'Ourense. La protagonista, Julia, va a un hotel del centre de Madrid amb una petita maleta com a únic equipatge i escull per allotjar-se la mateixa habitació en la qual fa 20 anys va viure una experiència que no ha pogut oblidar. Reviurà allí un temps passat que la colpeja de manera molt forta i començarà un viatge de nostàlgia cap als seus records.