Avui, a tres quarts de dues de la tarda hora catalana, i en les poc transparents aigües de la Lagoa Rodrigo de Freitas, l'ampostina Aina Cid i la barcelonina Anna Boada buscaran un lloc a la final olímpica en rem a la categoria de dos sense timoner. Cid i Boada surten amb el sisè millor temps de les quinze embarcacions classificades després de les sèries i, per tant, tenen opcions reals d'aconseguir una plaça de finalista. Un èxit per a la parella catalana, que resideixen i s'entrenen a Banyoles com molts dels remers que la Federació Espanyola ha portat als Jocs de Rio de Janeiro. «El nostre objectiu als Jocs és acabar entre els deu primer i lluitar per entrar a una final olímpica», explicava abans de marxar cap a Rio de Janeiro Anna Boada, que, des de principi d'any, forma parella amb Aina Cid, que va tornar de la Universitat d'Ohio, on tenia un beca, després que la federació espanyola li oferís buscar la classificació per als Jocs amb la barcelonina. I el bitllet olímpic de Cid i Boada va ser una realitat després d'uns mesos de dur entrenament a Banyoles.

En els últims mesos, Boada i Cid s'han sotmès a sessions de treball que, en molts casos, han estat de sis hores diàries. Molta càrrega de treball que, però, no ha provocat que les dues s'hagin convertit en professionals del rem abandonant els seus estudis. «Tenim clar que a la llarga no viurem del rem», diu Anna Boada, que, als seus 23 anys, estudia a la Universitat de Girona una de les carreres que més dedicació exigeix:Medicina. La creença que compaginar esport d'alta competició i estudis és gairebé impossible s'esberla pel mig amb el cas de Boada. Una remera olímpica que avui buscarà un lloc a la final dels Jocs mentre es forma per ser metge a la innovadora facultat de Medicina de la UdG, en què les classes magistrals han deixat pas al treball cooperatiu amb grups d'alumnes treballant casos concrets. Més feina que el sistema d'estudi tradicional, però res que espanti una remera olímpica.

Les angleses, grans favorites

Avui, a la Lagoa Rodrigo de Freitas, situada entre la famosa platja d'Ipanema i el jardí botànic de Rio de Janeiro, Anna Boada i Aina Cid sortiran a buscar un lloc per a la final amb el sisè millor temps de les sèries de dilluns. Les dues catalanes van acabar segones de la tercera sèrie completant els 2.000 metres amb 7:12.00 a poc menys de set segons de les nord-americanes Felice Mueller i Graze Luczak.

El bot dels Estats Units va acabar entrant a les semifinals amb el segon millor temps de totes les sèries només superat pel britànic, que, amb Helen Glover i Heather Stanning, ja va guanyar l'or als Jocs de Londres del 2012 i no ha perdut cap prova en dos sense timoner des de llavors. Quatres anys invictes que les converteixen en les grans favorites per guanyar l'or també aquí a Rio de Janeiro.