Josep Antoni Hermida s'ha classificat en quinzena posició en la prova de BTT dels Jocs Olímpics de Rio. El biker de Puigcerdà, en la seva cinquena i darrera participació olímpica, s'ha vist perjudicat per uns problemes a la sortida que l'han deixat molt per darrere dels favorits. Tot i això Hermida ha posat tota la seva lluita per remuntar posicions i ha pogut acabar quinzè.

Només entrar a la meta, Hermida ha manifestat que «avui ha estat un mal dia, no he tingut sort. La cadena m'ha tornat a jugar una mala passada i és una pena perquè estava en forma, venia amb moltes ganes. En cap moment, no se m'ha passat pel cap abandonar, no volia ni per mi ni per a tota la gent que estava veient la cursa per pantalla gegant a Puigcerdà».

«Estic content pel Carlos Coloma, els companys d'equip sempre s'han alegrat quan jo he tingut bons resultats i això em passa ara amb ell. Em queda una prova de la Copa del Món i després ja planificaré el 2017 que segurament serà amb curses de marató i per etapes. El cros country per a mi s'ha acabat i ho deixo molt orgullós».

La jornada ha sigut molt positiva pel ciclisme espanyol: 12 anys després de la plata d'Hermida a Atenes, Carlos Coloma ha donat a Espanya una nova medalla en BTT, en aquest cas, de bronze. L'or se l'ha emportat Nino Schurter, mentre que la plata se la penjada Jaroslav Kulhavy.