Dijous es van tornar a viure escenes de molta tensió a Vilopriu, Colomers i els nuclis dels voltants. S'hi va declarar el primer gran incendi forestal d'aquest estiu a les comarques gironines, que va cremar un centenar d'hectàrees de boscos i conreus. L'efectiva intervenció dels Bombers va permetre controlar el foc abans que els danys fossin més greus.

Ja fa mesos que s'insisteix en la necessitat d'extremar les precaucions, aquest estiu, per evitar els incendis. El mal estat en què van quedar àmplies zones boscoses de la demarcació a conseqüència de la nevada del 8 de març passat feia témer un estiu especialment complicat en aquest sentit. A més, les elevades temperatures des d'inicis del juliol no han fet sinó incrementar el perill.

Arran del foc de Vilopriu, el secretari general del Departament d'Interior de la Generalitat, Joan Boada, va tornar a insistir en la necessitat d'extremar les precaucions. Però no es va quedar aquí, Boada, sinó que va traslladar als propietaris forestals la responsabilitat del mal estat dels boscos. Segons ell, la Generalitat ha netejat els accessos, els camins i les zones perimetrals, però continua sense haver-se netejat l'interior dels boscos: "Als que són privats són els seus propietaris els que han de fer la feina, i no tots l'han fet", insistia l'alt càrrec del Govern català, que es mostrava convençut que l'interior dels boscos no estarà bé aquest estiu ni tampoc el proper, i afegia que els Bombers ja són conscients del risc que suposa aquest fet.

Curiosament el dia abans, dimecres, el portaveu de la plataforma de propietaris forestals afectats per la nevada del 8 de març, Àlex Serrahima, admetia a Diari de Girona el mal estat dels boscos gironins i avisava que "són gasolina pura a punt de cremar". Serrahima reconeixia que hi ha propietaris que tenien la feina de neteja endarrerida fins i tot abans de les nevades, però es mostrava molt crític, tot seguit, amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat: "Va prometre ajudes, es va posar medalles per la seva efectivitat, però (...) de 731 expedients de sol·licitud presentats només en va atorgar 19".