Au va, Honorable President! Heu parlat seriosament, o s'ha tractat simplement d'una innocentada? Permetreu que als pobles de la Costa -que vivim del turisme-, torni a ploure sobre mullat? No n'hem tingut prou de ser una cultura de peatge per esdevenir el cap d'esquila d'una crisi? No estem colpejats -i no és d'ahir- amb una recessió galopant que fora dels mesos estivals converteix els nostres pobles en cementiris rurals?

Au va, Honorable President! Des de l'interior dels pobles de la Costa no ens acabem de creure que això de les taxes turístiques vagi de debò. Per venir de qui vénen; un govern -el govern de Convergència i Unió- que sempre ha manifestat una preocupació especial envers el fet turístic i que ha rebut la confiança -vots són trumfos- dels homes i dones d'aquest sector.

Au va, Honorable President! Que la temporada va magra; que ja la ballem prim; que les butxaques són buides; que la gent no circula i un impost sortit de trascantó no la farà pas circular més. Que no veieu la competència bestial dels toursoperadors, que estafen els hotelers no ja per un euro, sinó per un cèntim d'euro. Que no es va consultar els ajuntaments que podien quedar-ne afectats? I que la major part són del vostre propi color polític. O encara que no ho fos! No en tenim prou, davant dels turistes i visitants, de ser encara una cultura de peatge? Per què es fa sortir com un bolet un impost, tan impopular com ruïnós?

Au va, Honorable President! Que tenim el Cap d'Any al damunt. Que volem celebrar aquesta diada en el manteniment d'un programa polític auster, però ben redistribuït. Si ens hem d'estrènyer el cinturó, fem-ho en tots els sectors, sense gravar-ne especialment cap.

Esperem el vostre discurs de Cap d'Any. Força, Honorable President!