Un risc per a tots

Albert Sebastià Vigués. GIRONA

Amb aquesta carta volem mostrar el nostre total i absolut rebuig a la proposta d'instal·lar una antena al carrer de la Rutlla número 141 de Girona. Anys endarrere els ?veïns ja vam mostrar la nostra disconformitat per la instal·lació d'una antena en aquest mateix edifici, instal·lació que no es va acabar duent a terme. Es tracta d'una zona considerada com a sensible per la legis?lació actual ja que, a banda d'ha?bitatges, hi ha dos centres escolars de primària, un de secundària i cinc escoles bressol, a més d'un parc infantil, on es troben menors de manera continuada.

Curiosament aquest projecte s'està tramitant en ple mes de juliol, quan la gent comença vacances i les escoles són tancades. Si a això hi sumem que no s'ha informat els veïns i que s'han realitzat actuacions relacionades amb l'antena durant la nit, provoca que aquesta actuació sigui del tot sospitosa. Tot i aquests intents per amagar-nos la instal·lació, el veïnat hem emprès i emprendrem totes les mesures que tinguem al nostre abast per evitar viure entre radiacions que debilitin la nostra salut i la de les persones que freqüenten el barri. En el curt termini, aquesta antena (segurament) proporcionarà als propietaris de l'edifici en què s'instal·larà uns ingressos, però a mitjà o llarg termini serà molt perjudicial per la salut de les persones que vivim a la zona, tal com afirmen molts estudis científics i mèdics sobre radiacions d'aquest estil.

Senyors, els agrairem que recapacitin i busquin un projecte més idoni i menys perjudicial per al ?veïnat, donat que l'interès públic ha d'estar sempre per sobre de l'interès particular d'una minoria.

Jo em nego a pagar

Julio Alesanco Verano. girona.

Sóc un pensionista de 83 anys amb uns ingressos de l'anomenat SOVI que de cap manera m'arriben per poder afrontar les despeses mensuals.

El passat dia 6 al demanar les medecines prescrites pel metge de capçalera a la farmàcia habitual em van dir que en l'ordinador sortia que havia de pagar la taxa d'un euro per recepta. Havia sentit que les pensions no contributives no havien de pagar però sembla que això no és veritat.

Em nego a pagar, després de cotitzar 30 anys tinc una pensió per invalidesa que no m'arriba per més. Si vostè, senyor president, és tan llest de poder mantenir la do?na i jo malalts i amb necessitat de medecines diàries, li prego que em doni la solució, en cas contrari millor que posi una càmara de gas com a Alemanya i així tindrà per pagar el sou que cobren els polítics.

Llarga vida perquè la mort de molts caigui sobre la seva consciència.

Què passa a Sant

Feliu de Guíxols?

BERNARDÍ ESPONA SUBIRANA. Sant

Feliu de Guixols.

És depriment pasejar-se per Sant Feliu, ara hi ha vaga de escombriaires, ara que ve el turisme i ha de veure una imatge de la població denigrant. Contenidors plens, el terra i pudor pels carrers, i pel que sembla no hi ha solució.

Continuem amb la mala imatge dels hotels Panorama, Park Hotel i d'altres tancats. Ja fa massa temps que dura tot aquest cuento. La muntanya de Sant Elm fa pena, tot destartalat, bars tancats i hotels. Els banys de Sant Elm, plens de pintades i fets un desastre.

Sort n'hi ha de coses bones, com el Museu Thysen i el Festival de Porta Ferrada.

El fanals plens de propaganda i carrers bruts. Quina imatge per als estiuejants. L'equip municipal hauria de prendre mesures dràstriques. Espero que el tema de la vaga d'escombriaires se solucioni com més aviat millor. Sant Feliu ha de viure cara el turisme i en aquests temps, encara més. Solucions, ja.

Queixa del Club de Bàsquet Sant Feliu

Emili Ribot Ayguaviva. Secretari del Club de Bàsquet Sant Feliu. SANT FELIU DE GUÍXOLS

Ens hauria agradat que quan sortís publicat aquest escrit el seu contingut fos obsolet, però malauradament creiem que no ho serà.

Tal com ja hem denunciat davant l'Ajuntament, sense que se'ns hagi fet gens de cas, trobem un desencert total i un fet incomprensible que la pista de bàsquet del passeig, d'ús públic i gratuït, estigui ocupada el mes de juliol, fins les Fires de la Festa Major, per unes instal·lacions lucratives de futbol 3 que han privat la pràctica de l'esport del bàsquet a gran quantitat d'aficionats i practicants, sobretot nens, nenes, nois i noies, tant de Sant Feliu, com estiuejants, que tenien el costum de passar llargues estones gaudint del joc del bàsquet en aquesta instal·lació pública. Lamentem haver de dir que el Club Bàsquet Sant Feliu, entitat sense ànim de lucre, que té per objecte social "el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada del basquetbol" tot i haver demanat el trasllat i muntatge de les instal·lacions en qualsevol altre lloc dels molts que hi ha en les proximitats de la pista, no hagi estat escoltat.

Desitgem que en un futur no haguem de tornar a recordar al nostre ajuntament que no és just que més de la meitat de les vacances d'estiu la nostra ciutat es quedi sense pista de bàsquet i que qui tingui ganes de jugar s'hagi de desplaçar a les ciutats dels voltants.