MISÈRIES DE L'ESTIU

27.08.2015 | 07:24
MISÈRIES DE L'ESTIU

«I no val l'excusa de dir que no tenen a on i amb qui deixar el gos mentre tota la família estiueja. Cal recordar que cada dia hi ha més hotels i altre tipus d'allotjaments que accepten mascotes sense cap problema»

Una trista casualitat ha volgut que hagués de viure la desagradabilíssima experiència de ser testimoni de l'atropellament a la carretera de Sant Antoni a Palamós d'un gos perdut o abandonat. I és que en aquests moments, en plena canícula estival, estem vivint la pitjor època de l'any per als animals de companyia. A Catalunya s'abandonen unes 10.000 mascotes a ?l'any. A l'hora de planificar les seves vacances d'estiu molta gent sense escrúpols i miserable decideixen abandonar el seu animal de companyia en alguna benzinera, o en un lloc similar, sense que el vegin i procurant que sigui suficientment allunyat perquè l'animaló no pugui tornar a casa per si sol. Cada any hi ha més abandonaments i menys adopcions. Aquest és el trist retrat d'alguns centres d'acollida d'animals, que un estiu més han de lamentar l'augment de les mascotes abandonades que acaben dormint a les seves gàbies. Les 120 gosseres que hi ha a Catalunya han acollit des del mes de gener més de 2.000 gossos, uns 500 més que l'any passat. La crisi econòmica que patim és una de les causes d'aquest augment, però en cap cas pot ser la justificació d'un acte tan ?menyspreable i tan prenyat de roïndat.
Sincerament, costa creure que qui ha gaudit de la companyia durant un temps més o menys prolongat d'aquests animals tan fidels siguin capaços d'abandonar-los de forma tan cruel com inhumana. Perquè aquesta gent sap molt bé el que espera al pobre animal. I si no ho saben, els ho diré: primer, l'ansietat, el temor, i la pena de sentir-se sols i abandonats, després el perill de morir lentament de set o de fam, també poden tenir la mala sort de ser ferits i no morts a la carretera amb la consegüent agonia. Altra mort indesitjable per a qualsevol animal i que els tocarà, o ja els ha tocat, a moltes mascotes aquest estiu, sobretot en un mes de juliol tan calorós com el recent, és el cop de calor dintre d'un cotxe o d'un barracot mentre els seus amos es banyen amb tota tranquil·litat a qualsevol platja de la nostra costa. Tot val per aquesta gent mancats dels més elementals sentiments mentre no els espatllin les vacances. I no val l'excusa de dir que no tenen a on i amb qui deixar el gos ?mentre tota la família estiueja. Cal ?recordar que cada dia hi ha més hotels i altre tipus d'allotjaments que accepten mascotes sense cap ?problema. Per altra banda, hi ha una extensa xarxa de guarderies canines i àdhuc vertaders hotels especialitzats per aquest tipus ?d'animals. El que cal desitjar és que passi l'estiu com més aviat millor i amb ell l'agonia i el sofriment dels nostres millors amics. Però el que més falta és una major dosi d'humanitat, consciència i respecte per aquests animals i que ningú els abandoni. Ells, els gossos, no ho farien mai. Els que ho fan són els seus amos. I a sobre tenen la ?barra de considerar-se sers superiors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema