Científics de l'Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició (ICTAN), del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), asseguren que certs hàbits saludables com menjar quatre vegades al dia o a una velocitat adequada presenten una menor quantitat de greix corporal, amb independència de l'esport que practiquin.

Així es desprèn del treball publicat al 'Journal of Adolescent Health', per al qual van mesurar els nivells de greix (a través de la suma de sis plecs cutanis i el perímetre abdominal) i l'activitat física d'un total de 1.978 adolescents (1.017 noies) d'entre 13 i 18 anys procedents de Granada, Madrid, Múrcia, Santander i Saragossa.

L'objectiu, segons ha explicat la doctora Sonia Gómez Martínez, autora del treball i investigadora al departament de Metabolisme i Nutrició de l'ICTAN, era "dilucidar quin és l'efecte sobre l'obesitat dels hàbits dietètics, els quals cal estudiar en conjunt amb altres hàbits de vida com l'activitat física ".

D'aquesta manera, van observar que els nois eren més alts i pesaven més, a més de posseir un major perímetre de la cintura, si i menjaven més ràpid durant els àpats. No obstant això, el greix acumulat era menor en ells.

Així mateix, els autors van observar com la influència benèfica que el consum de l'esmorzar diari té sobre l'obesitat pot ser especialment rellevant en els adolescents homes que no practiquen cap activitat física, ja que els que se saltaven aquest àpat mostraven els valors de greix corporal més alts .

"Amb els resultats obtinguts s'ha demostrat que una de cada quatre noies i un de cada tres nois espanyols tenen sobrepès o són obesos", afirma Gómez Martínez en declaracions al Servei d'Informació i Notícies Científiques (SINC).

Destaca també que només el 18,5 per cent dels nois no practicava cap tipus d'esport, enfront del 48,5 per cent de les noies.