L'anàlisi de sang tradicional pot tenir els dies comptats. L'Hospital Municipal de Badalona assaja un dispositiu format per biosensors que permeten analitzar la sang sense necessitat de punxar per extreure i que ofereix els resultats en menys de deu minuts .

Per validar aquest aparell en la pràctica clínica, que ja s'empra en països com República Txeca, Hongria, Ucraïna, Xina, Egipte i Vietnam, els professionals d'aquest centre realitzaran aquesta prova a 130 pacients que tenen cita programada, de manera que podran comparar els resultats de l'anàlisi convencional amb les dades que llanci el nou sistema. Es preveu que les conclusions de l'estudi estiguin disponibles el proper mes de març.

Aquesta tècnica té dos clars avantatges sobre l'extracció tradicional de sang. La primera, que resulta menys estressant per al pacient, la segona, que és més ràpid, ja que els resultats s'obtenen en el mateix moment, el que evita al pacient haver de tornar a recollir-los.

A través de cinc sensors, que es col·loquen dos al coll, dos a les aixelles i un altre al melic i que es connecten després a un ordinador, l'analitzador no invasiu d'hemograma obté informació sobre 130 paràmetres bioquímics, hemodinàmics i immunològics del organisme. Després captar les dades fisiològics del pacient, aquests són transferir-los a un ordinador per al seu posterior anàlisi i processament per mitjà d'un programa especial d'interpretació que empra fórmules matemàtiques .