L'organisme de salut pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, incrementarà en mig milió d'euros el pressupost del seu programa dedicat a pal·liar els efectes de la crisi econòmica sobre la salut de les persones, segons ha explicat avui el president d'aquest organisme, Joan Giraut.

El pressupost final pujarà a 1,5 milions d'euros i l'objectiu és pal·liar situacions com la malnutrició, la higiene deficient o l'estrès de llarga durada.

Dipsalut donarà suport econòmic a les accions posades en marxa per entitats socials, ajuntament i consells comarcals en aquest terreny.

Aquest programa va néixer l'any passat per sortir al pas dels perjudicis per al benestar físic i emocional provocats per la crisi econòmica.

El 2013, la majoria d'accions van tenir a veure amb les ajudes al lloguer i al pagament de la hipoteca, de la calefacció, aigua i llum i de reparacions que garantissin la salubritat i habitabilitat de les cases.

Un altre apartat important va ser el relacionat amb l'alimentació amb inversions en menjadors socials i altres partides de les quals es van beneficiar 30.440 persones.