Espelta: 4 beneficis del cereal de moda

Es tracta d'un aliment amb història que s'ha recuperat gràcies a les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia

01.07.2016 | 07:04
Espelta: 4 beneficis del cereal de moda
Espelta: 4 beneficis del cereal de moda

L'espelta és un cereal complet que semblava oblidat des de fa dècades i que gràcies als seus beneficis sobre l'organisme es torna a consumir. Es tracta d'un aliment amb història que s'ha recuperat gràcies a les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia.

De nou a la taula dels consumidors, la recepta més popular amb aquest gra és el pa d'espelta. Però no només de pa viu l'home, l'espelta també s'utilitza en pastes, galetes, cervesa, flocs i sèmoles, al món de la rebosteria, i fins i tot en barretes energètiques per a esportistes.

El seu origen es data fa gairebé uns 7.000 anys, i el situen a l'Iran des d'on sembla que es va estendre el seu cultiu a orient. Aquest cereal és molt resistent a les condicions climatològiques adverses, a més el seu cultiu s'ha mantingut al llarg del temps de manera tradicional, preservant totes les seves qualitats, el que converteix a aquest producte en idoni per al cultiu biològic.

Si no coneixes les seves propietats, a Infosalus.com et descobrim de les mans de l'experta en salut Rocío Río de la Loza els quatre beneficis d'aquest cereal de moda:

1.- Energia per als esportistes

L'espelta compta amb múltiples vitamines i minerals indispensables en el nostre organisme, destacant les del complex B. "Afavoreixen el sistema nerviós i sobretot el metabolisme, transformant-se en energia. Això és particularment important si practiques un esport de resistència", assenyala l'especialista. Així, la incorporació d'aquest producte a la teva dieta saludable és aconsellable si ets dels que està preparant una marató o una mitja marató

2.- Afavoreix una bona digestió

El consum d'espelta sencera o els productes elaborats amb farina d'espelta integral faciliten, segons Río de la Loza, les "bones digestions gràcies al seu alt contingut en fibra dietètica i per la seva facilitat a l'hora de digerir-se. El gluten en l'espelta té major solubilitat en l'aigua, potser aquesta és la raó per la qual l'espelta és més fàcil de digerir que el blat".

Per tant, aquest gra complet és perfecte per deixar de patir restrenyiment i afavorir el control del pes en dietes d'aprimament, però la fibra també redueix la pressió arterial.

3.- Millora la pell

Río de la Loza explica que el consum d'espelta dins d'una dieta balancejada "disminueix l'aparició de l'acné". En aquesta línia, aquest gra complet també afavoreix la desaparició de les cefalees i ajuda en la prevenció de l'estrès, provocant la no aparició dels seus símptomes en la nostra pell.

4.- Repara els teixits de l'organisme

La presència d'àcid silícic i de magnesi en l'espelta, dos dels nutrients més importants per al nostre organisme, la converteixen en un aliment clau dins d'una dieta saludable. "L'espelta repara els nostres teixits i enforteix el sistema immunològic", incideix l'experta en nutrició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Stop Tabac

Salut

Per què unes persones s´engreixen més que altres si mengen el mateix?

L'alteració de la microbiota es vincula a l'obesitat no tant pel nombre de bacteris que es perden

La Generalitat només pagarà la meitat de la factura als hospitals concertats aquest mes

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública...

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Un de cada quatre càncers detectats entre les dones gironines és de mama

Una de cada catorze dones té risc de patir aquest tipus de càncer abans dels 75 anys

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Un estudi afirma que el fum de l´encens és pitjor que el del tabac

Científics xinesos sostenen que l'ús de l'encens en llocs amb poca ventilació podria ser molt tòxic

Enllaços recomanats: Premis cinema