Un 81% de les nenes i un 79% dels nens menors d'onze anys afirmen que parlar amb les seves mares. Tot i que és una xifra elevada, és la més baixa d'una sèrie de països consultats per la realització d'un informe per part de l'OMS que analitza les condicions de salut entre nens i adolescents.

Segons els tècnics que han realitzat l'informe, la comunicació amb els pares és un dels mecanismes més importants de transmissió de les funcions familiars com la salut preventiva, així com els mecanismes mitjantçant els quals la gent jove pot gestionar les situacions estressants i serveix de protecció contra les influenceis adverses.

L'estudi també destaca que la facilitat de la comunicació entre els adolescents i les seves mares es particularment important per a la satisfacció vital. La comunicació afectiva amb els pares també modera els efectes negatius del us dels mitjans electrònics durant l'adolescència.

De la mateixa manera, els adolescents que reporten una comunicación facil amb les seves mares son menys propensos a ser fumadors, presentar problemes amb l'alcohol o presentar relacions conflictives amb el sexe. La comunicació amb els pares també té efectes protectors sobre la dieta i els comportaments amb els esports.

L'OMS també destaca en l'estudi que la comunicació a la família es un indicador del suport social i la conectivitat de la família. La comunicació fàcil amb els pares pot facilitar la confinaça, el que pot ser un element predictiu de les més efectives formes de vigilància paternal, com el coneixement de la vida dels nens, les activitats i les associacions i pot prevenir que la gent jove de participar en activitats que posin en risc la seva salut.